Novosti

Top 7 koncepata iz 2019: #3 BMW Concept R 18

P90351216 highRes bmw motorrad concept 1

S dva obznanjena koncepta, BMW najavljuje povratak u cruiser segment. Već sredinom 2020. bi trebali vidjeti i serijski model.

Iako je BMW sredinom 2019 predstavio i atraktivan Vision DC Roadster, to i nije toliko koncept koliko studija elektrocikla iz futura trećeg, tako da smo u ovaj izbor uvrstili nešto sasvim drugačije. Umjesto bešumnog elektromotora, Concept R 18 i Concept R 18/2 pokreće ogroman bokser, koji uz to nije hlađen tekućinom nego zrakom, a umjesto varijabilnog upravljanja ventilima u glavi, on ima bregaste osovine u bloku.

Za povratak svakom od tih arhaičnih tehničkih rješenja u BMW imaju logično opravdanje, ali to je priča za neku drugu priliku. Junak ovog teksta je Concept R 18 (gornja fotografija) kojim je BMW najavio skori povratak u svijet customa. Njegove čiste i maksimalno klasične linije se savršene sklapaju sa zrakom hlađenim bokser agregatom, a jesenas je istoj osnovi osvanuo i nešto manje elegantan Concept R 18/2 (donja fotografija), izrađen u stilu sportskog customa. On će se više svidjeti američkim kupcima, no baš će njima budući R 18 modeli i biti prvenstveno namijenjeni, iako će se prodavati diljem svijeta.

Sredinom 2020. će BMW predstaviti i serijski model, koji će vjerojatno biti umjereno koncipiran cruiser s neumjereno velikim bokser agregatom za kojeg odnedavno znamo da broji točno 1.802 ccm i istiskuje 91 KS pri samo 4.750 o/min.

P90375135 highRes bmw motorrad concept 

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp