Novosti

Triumph Scrambler 1200 Steve McQueen Edition

New Scrambler1200SteveMcQueen Hero2

Vijest o tome da su Scrambler 1200 modeli dignuti na Euro5 norme i ne bi bila nešto zanimljiva da nisu usput predstavili i ograničenu McQueen seriju.

Iako je teško pronaći neku izravnu poveznicu na samom motociklu, u Triumphu tvrde da je McQueen Edition inspiriran TR6 modelom kojeg je taj holivudski glumac vozio u ratnom filmu Veliki bijeg. Uz to što dolazi u tradicionalnoj britansko zelenoj boji, taj model na gornjim trokutima ima pločicu s rednim brojem svakog od tisuću proizvedenih primjerka i laserski ugravirani potpis McQueena. Na spremniku goriva je i posebna McQueen grafika, a u seriji dolaze i neki elementi iz Scramblerova asortimana dodatne opreme, kao što su aluminijski prednji blatobran i cjevasti štitnici s donje bočne strane agregata.

Inače, McQueen Edition se bazira na modelu XE, što znači da Showa prednja vilica i Öhlins stražnji amortizer osiguravaju hod kotača od itekako konkretnih 250 mm. Sa XC i XE modelima dijeli Brembo radijalna kliješta, TFT instrumente, elektronska pomagala, LED svjetla, beskontaktni ključ, kao i činjenicu da zadovoljava Euro 5 norme. Pritom je dvocilindrični agregat ostao na 90 KS, dok bi novi ispuh, uz to što ispušta čišće plinove, trebao i bolje odvoditi toplinu i tako, pretpostavljamo, manje grijati noge.

New Scrambler1200SteveMcQueen Details3

 

New Scrambler 1200 Steve McQueen 1 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp