Novosti

Opet ima 17: Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

MY22 Ducati Multistrada V4 PikesPeak 3 UC347726 High

Pikes Peak verzija je 4 kg lakša, ima 17 colni prednji kotač i jednoruku vilicu, Race mod, radarski sustav te još mnogo toga drugog što će se svidjeti ljubiteljima Multistrade.

Prije godinu dana Ducati je predstavio potpunu novu Multistradu V4, s aluminijskim umjesto čeličnim okvirom, prednji kotačem od 19 umjesto 17 cola, klasičnom umjesto jednorukom vilicom, oprugama ventila umjesto dezmodromikom… Sad su predstavili i verziju Pikes Peak, koja ne samo da bi trebala biti još žešća, nego je i više po mjeri tradicionalnih zaljubljenika u Ducati i Multistradu.

MY22 Ducati Multistrada V4 PikesPeak 6 UC347732 High

I ne, čelični okvir ili dezmodromika nisu igri, ali s Pikes Peak verzijom se Ducati Multistrada ipak vraća na 17 colni prednji naplatak i jednoruku stražnju vilicu. Malo je modificiran i aluminijski monocoque, a kovani prednji Marchesini naplatak nije samo manji, nego u kombinaciji sa širim stražnjem naplatkom donosi 2,7 kg uštede na težini. Cijeli motocikl je za 4 kg lakši nego Multistrada V4 S, te je opremljen Öhlins poluaktivnim ovjesom i Race modom rada elektronskih pomagala. A sve zaokružuje agresivnija ergonomija, s nižim upravljačem i višim osloncima za noge.

MY22 Ducati Multistrada V4 PikesPeak 074 UC347807 Mid

V4 Granturismo agregat ima nepromijenjenih 170 KS, i više nego dostatnih za iznimno žestoku jurnjavu. Uz sve to, Pikes Peak verzija, baš kao i Multistrada V4 S, ima i radarski sustav, zahvaljujući kojem se ovaj Ducati može pohvaliti i aktivnim tempomatom i sustavom upozoravanja na vozila u mrtvom kutu. Iako bi vas malo toga moglo uopće stići, pa da završi u mrtvom kutu.

MY22 Ducati Multistrada V4 PikesPeak 142 UC348145 Mid

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp