Novosti

Iznenađenje!!! Yamaha je predstavila novi TMAX

2022 Yamaha XP500A EU Extreme Yellow Static 001 03

Novi TMAX preuzima tehniku od prethodnika, ali bi uz potpuno novi dizajn trebao nuditi i više sportskog užitka i čistog luksuza.

Iako je TMAX sedme generacije bio doista odličan, na tržištu je proveo samo dvije godine. Za 2022. na njegovo mjesto dolazi novi TMAX, koji je odmah lako prepoznatljiv svojim bitno agresivnijim dizajnom. Promijenjen je praktično svaki element plastičnih oplata, kao i svaki element LED rasvjetnih tijela, a cjelina je pomalo šokantna, kako smo kod to Yamahe u posljednje vrijeme već i nekako navikli.

6GswRcmqqWOATd2vmkBCwy

Tehnika nije u bitnome mijenjana, ali promjene na ciklistici i ergonomiji bi trebale garantirati drugačiji i više sportski užitak vožnje. Tako novi TMAX ima niži i ravniji upravljač, duže sjedalo i dužu podnicu, kako bi vozač bio malo više nagnut prema naprijed. Osim toga, ovjes je nešto tvrđe podešen i trebao bi pružiti bolji osjećaj za prednji kraj, a tu su i lakši naplatci, nastali po „spin forged“ proceduri, koja je debitirala na modelu MT-09.

Komanda gasa je sad potpuno elektronska, bez čeličnog užeta, dok je redni dvocilindraš ostao isti te i dalje razvija 47,6 KS pri 7.500 o/min. To znači da s ovim sportskim skuterom mogu upravljati i oni koji imaju položenu A2 kategoriju.

1 ifmG0ZaC AUiYMmoeB9e

Važnu novost predstavlja to što je TMAX konačno opremljen pravim TFT instrumentima povezivim s pametnim telefonom, a na njima je, uz pretplatu, moguće prikazivati i Garmin navigaciju. Kao i dosad, u seriji dolazi beskontaktni ključ, a novost je da se poklopac goriva otvara elektronski. Vjetrobran se mora podešavati ručno, ali je sad drugačije oblikovan te bi trebao stvarati manji šum vjetra.

8Z8D2r8Z4Ol8h DlAT3Y38

U čast prvog TMAX modela iz 2001. godine, novi je TMAX dostupan i u žarko žutoj boji (uz plavu i sivu varijentu), dok su u nešto diskretnijim koloritima raspoložive Tech MAX verzije. One su dva kilograma teže i bogatije opremljene, pa se tako vjetrobran podešava elektronskim putem, a moguće je (ručno) podešavati i stražnji ovjes. Osim toga, Tech MAX u seriji ima i grijane ručke i sjedalo, tempomat, svjetleće prekidače i još koji dekorativni detalj.

5NQt1XB7KnZ9dAl FUJQTG

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp