Novosti

Harley-Davidson i Kymco udružuju snage za LiveWire

 Harley Kymco

Oko prvog Harley-Davidson električnog motocikla nastaje strateško partnerstvo s Kymcom, koje bi trebalo rezultirati novim modelima na obje strane.

Nije prošlo dugo otkad je Jochen Zeitz preuzeo vođenje Harley-Davidsona pa do trenutka kad je električni model LiveWire izdvojio iz palete tog proizvođača tradicionalnih američkih motocikala. No pritom nisu digli ruke od projekta, nego su osnovali sestrinsku tvrtku LiveWire, koja bi uskoro trebala biti izlistana na burzi u New Yorku.

LiveWire One LRT

I tu u priču uskače Kymco, kao strateški partner. Istina, Harley-Davidson će imati 74% vlasništva tvrtke LiveWire, a Kymco samo 4%, ali obje tvrtke će uložiti po 100 milijuna dolara u ovaj projekt. Kymco će uz to uložiti svoje znanje i iskustvo stečeno proizvodnjom električnih skutera, ali i razvojem električnog nakeda RevoNEX, koji još nije stigao na tržište, kao i laganog električnog motocikla F9, koji je predstavljen prije godinu dana, a za 2022. je preimenovan u Super 9.

dsc2200

Pretpostavljamo da će Harley-Davidson, odnosno LiveWire. kroz tu stratešku suradnju lakše razviti manje i pristupačnije električne modele, koji bi bili pozicionirani ispod postojećeg modela One, te prije svega namijenjeni gradskoj vožnji. A i Kymcu bi trebalo biti lakše da svoje zanimljive električne koncepte pretvori u serijske modele.

kymco revonex 09

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp