Novosti

Yamaha Tracer 9 GT+ ima i radar

2023 YAM MT09TRDX EU BWM2 STU 007 03 preview 1

Nije stvar samo u aktivnom tempomatu, nova GT+ verzija ima dugačku listu dodatnih poboljšanja na trocilindričnom Traceru.

U odnosu na ionako odličan Tracer 9 GT, nova verzija GT+ najviše se razlikuje po tome što u nosu ima smješten radar, koji teži samo 200 g, a otvara neke sasvim nove mogućnosti. Tako je Tracer 9 GT+ prvi Yamahin motocikl opremljen aktivnim tempomatom. On radi u rasponu od 30 do 160 km/h, te automatskim doziranjem gasa i kočnica održava željenu udaljenost u odnosu na vozilo ispred. Pritom je aktivni tempomat usklađen s radom trocilindričnog agregata i poluaktivnog ovjesa, kako bi sve prošlo glatko.

2023 YAM MT09TRDX EU PGD DET 012 03 preview

Informacije dobivene od radara u nosu koriste se za doziranje kočenja, ali i distribuciju sile kočenja između prednjeg i stražnjeg kotača, te elektronika pojačava kočenje u slučaju opasnosti naleta na drugo vozilo čak i u nekim situacijama kad je aktivni tempomat deaktiviran. Tracer 9 GT+ ima i nove TFT instrumente, koji su povezivi s mobitelom te se na njima može prikazivati i Garmin navigacija. Uz to, dorađen je poluaktivni ovjes, poboljšani su modovi rada elektronike, ugrađen je novi obostrani quickshifter, a tu su i brojne druge sitne izmjene. Više informacija o ovom novitetu za 2023. doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

2023 YAM MT09TRDX EU PGD DET 009 03 preview

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp