Motosport

MotoGP: Crutchlow potpisao za Ducati


slikaXX


Privučen mirisom novca, Crutchlow se odrekao brze Yamahe i ušao u neizvjesnu avanturu s Ducatijem

Priča o prolasku Crutchlowa u Ducati stara je više od godinu dana i podgrijavana toliko puta da je jednostavno morala postati istinita. Nakon što ga je nekako u ovo doba prošle godine u borbi za sjedalo na tvorničkom Desmosediciju pretekao njegov tadašnji kolega Dovizioso, Crutchlow se trebao strpjeti da Haydenu istekne ugovor s Ducatijem kako bi zasjeo na njegovo mjesto.

Prije dva tjedna je Hayden objavio kako Ducati ne želi s njim produžiti suradnju na 2014., a sada je Ducati konačno obznanio očekivane dvogodišnje „zaruke“ s Crutchlowom. U međuvremenu je Yamaha ponudila Crutchlowu da izravno od njih prima „tvorničku“ plaću, koja vjerojatno ne bi bili na približno na razinu one koje dobivaju Lorenzo i Rossi ili pak onog što su mu nudili iz Ducatija, ali bi svakako bila bitno veća od onog što mu trenutno isplaćuje poznati škrtac Poncharal, vlasnik momčadi Tech 3.

No, navodno je osim ponuđene količine novca u konačnici presudilo i to što u Yamahi nisu željeli pristati na uvjet Crutchlowa da mu se nakon još jedne godine stažiranja u momčadi Tech 3 osigura mjesto u tvorničkoj momčadi. Znači li to da u Yamahi računaju na Rossija i nakon što mu istekne važeći dvogodišnji ugovor ili je taj uvjet Crutchlowa bila samo kap koja je prelila čašu u ionako posljednjih mjeseci dosta napetom odnosu britanskog vozača i japanske centrale?

Crutchlow je konačnim potpisivanjem ugovora s Ducatijem vjerojatno dobro naplatio odličnu formu ove sezone, ali je isto tako stavio na kocku svoju sportsku karijeru. Dovizioso je već nekoliko puta između redova dao naslutiti kako je požalio što je prešao s konkurentne Tech3 Yamahe na problematični Ducati, no iskustvo njegova bivšeg i budućeg timskog kolege, kao ni dvogodišnja Rossijeva suša na Desmosediciju, očito nisu dali smesti Crutchlowa.

U svakom slučaju, djeluje izvjesno da su preostale utrke s Tech 3 Yamahom jedine realne šanse da u nekoj bliskoj budućnosti ovaj bivši Supersport prvak dohvati i svoju prvu MotoGP pobjedu. U dosadašnjem je dijelu sezone dva puta završio kao drugi i drži peto mjesto u ukupnom poretku, samo bod iza Rossija, što ga čini uvjerljivo najboljim „privatnikom“. Službeno je potvrđeno da će ga u momčadi Tech3 iduće godine naslijediti Pol Espargaro, koji se trenutno bori za naslov Moto2 prvaka.







fbmp ytmp imp