Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/SBKSilverstone/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/SBKSilverstone/Gallery

Motosport

SBK: Prva pobjeda Honde, prvi podij za Suzuki



slikaXX

SBK utrke u Silverstoneu nisu bile samo uzbudljive, nego su i rezultirale ugodnim iznenađenjima

Trebalo je čekati više od godinu dana da se Jonathan Rea i Honda ponovo dokažu kao pobjednička kombinacija. Doduše, bila je to kišna utrka u Silverstonu, no to nimalo ne umanjuje uspjeh Reae, koji se nakon 7 kruga, nakon što je kiša počela jačati, jednostavno odvojio od ostalih i suvereno odnio svoju i Hondinu prvu pobjedu ove sezone. No, bilo je to i premijerno stajanje Suzukija na podiju, nakon što je Camier, u izravnoj borbi, uspio svoj GSX-R progurati između dvije Aprilije u rukama drugoplasiranog Lavertyja i četveroplasiranog Guintolija.

Sasvim blizu njih bio je i petoplasirani Baz na Kawasakiju, no njegov će trenutak slave stići samo nekoliko sati kasnije u drugoj SBK utrci dana. Na stazi na kojoj je ostvario i svoju prvu SBK pobjedu prije godinu dana, Baz je imao tu sreću da na kraju 16. kruga vodi s manje od sekunde prednosti nad Cluzelom na Suzukiju i Lavertyjem na Apriliji. Iako tad još nije bila izvješena kockasta zastava, Baz je time automatski pobijedio budući je u zadnjem krugu, kada je kiša odjednom pojačala, izvješena crvena zastava tako da se uzeo poredak od kruga ranije. Zahvaljujući tome je drugo mjesto pripalo Cluzelu na Suzukiju, koji je u nesuđenom zadnjem krugu pao, ali se ipak uspio dovući do boksa te su i njemu priznati rezultati s kraja 16. kruga, kada je bio ispred trećeplasiranog Lavertyja.

Glavni jurišnici na naslov svjetskog prvaka su u Silverstoneu bili u drugom planu. Guintoli je bio 4. u prvoj i 6. u drugoj utrci, dok je Sykes u prvoj utrci bio tek 11., a u drugoj 7. To znači da je Guintoli svoju prednost u odnosu na Sykesa povećao na još uvijek mizernih 13 bodova, no obojici se dvostrukim stajanjem na pobjedničkom postolju malo približio Guintolijev timski kolega Laverty, preskočivši pritom Melandrija, koji je sa svojim BMW-om bio dva puta deveti.

U klasi Supersport su Sofuoglu i Lowes skrivali karte do posljednjeg kruga kada je počela bespoštedna borba, koja je rezultirala sudarom u 14. krugu. Iako je Lowes pritom pao, vozač Yamahe ne samo da je uspio nastaviti utrku nego je na kraju završio kao drugi, što najbolje potvrđuje koliko je taj dvojac deklasirao ostatak društva, predvođen Foretom na Kawasakiju. Sofuoglu se novom pobjedom još malo približio Lowesu na vrhu poretka, tako da bi završnica sezone mogla biti jednako napeta kao i samo utrka u Silverstoneu.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike:
1. Guintoli – Aprilia – 262 boda
2. Sykes – Kawasaki – 249
3. Laverty – Aprilia – 226
4. Melandri – BMW – 221
5. Davies – BMW - 180


Supersport:
1. Lowes – Yamaha – 160 bodova
2. Sofuoglu – Kawasaki – 131
3. Foret – Kawasaki – 101
4. VD Mark – Honda – 80
5. Zanetti – Honda – 73

{gallery}NOVOSTI/N137/SBKSilverstone/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp