Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/Silverstone/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/Silverstone/Gallery

Motosport

MotoGP: Lorenzo vs Marquez


slikaXX


Ozlijeđeni Marquez je do zadnjeg zavoja pružao otpor, ali je na kraju morao stisnuti ruku Lorenzu

I Marquez je, nakon Lorenza i Pedrose, ozlijedio rame. Na jutarnjem je zagrijavanju pao i iščašio rame, no stisnuo je zube te je cijelu utrku disao za vrat Lorenzu. Štoviše, u samoj je završnici, kad se očekivalo da će ipak malo popustiti zbog bolova, odlučio napasti Lorenza i nakratko preuzeti u vodstvo. Nije odustajao ni kad se Lorenzo ponovo probio pored njega, no na ulasku u zadnju kombinaciju zavoja ostavio je malo odškrinuta vrata. Lorenzo je to iskoristio te je svojom Yamahom prošao ciljem slatkih 8 stotinki prije Marquezove Honde.

Pedrosa je u početku utrke malo zapeo u prometu, no uspio je nanizati nekoliko brzih krugova i stići vodeći dvojac. Nažalost, u tom je sustizanju previše potrošio svoje gume tako da ni u jednom trenutku nije uspio ozbiljnije napasti te je prošavši ciljem kao 3. još malo izgubio korak za Marquezom u ukupnom poretku. Rossi je ponovo bio u borbi s Bautistom za 4. mjesto i ponovo je pobijedio u tom dvoboju, baš kao što je i Bradl ponovo završio na usamljenom 6. mjestu, kojeg drži i ukupnom poretku.

Izudarani Crutchlow nije se proslavio pred domaćom publikom završivši kao 7., dok je njegov zemljak i timski kolega Smith bio u borbi za 8. mjesto s vozačima tvorničkog Ducatija. Nakon što je Dovizioso pao u pretposljednjem krugu, to 8. mjesto je pripalo njegovom timskom kolegi Haydenu, dok je daleko iza Smitha kao 10. završio ozlijeđeni Aleix Espargaro, ponovo pobijedivši u CRT konkurenciji.

Scott Reding je slavljem u Silverstoneu postao prvi britanski vozač koji je pobijedio na britanskom tlu još od 1976. godine, ali je istovremeno i značajno povećao svoju prednost u ukupnom poretku u odnosu na Pol Espargaroa, koji je završio kao tek 8. Redding se pritom cijelu utrku nije mogao otarasiti Nakagamija i Luthija, koji su završili kao drugi i treći, dok su, praktično u njihovoj zavjetrini, poredak prve petorice zaključili Rabat i Aegerter.

Moto3 utrka je ponudila uobičajenu dramu do posljednjeg metra. Brojke tu govore više od riječi, pa tako treba spomenuti samo da je Salom do 6 pobjede u sezoni došao s manje od 5 stotinki prednosti nad Rinsom, dok je trećeplasirani Alex Marquez kasnio „velikih“ 7 desetinki. Iako je zaostao manje od sekunde za pobjednikom, Vinales je završio kao tek 4. i tako završio sjajan niz u kojem je na svih dotadašnjih 10 utrka sezone bio na pobjedničkom podiju. I ne samo to, izgubio je važne podove u pokušaju da prestigne Saloma na putu do titule svjetskog prvaka.

TRENUTNI POREDAK:

MotoGP
1. Marquez – Honda – 233 boda
2. Pedrosa – Honda – 203
3. Lorenzo – Yamaha – 194
4. Rossi – Yamaha – 156
5. Crutchlow – Yamaha – 136

Moto2
1. Redding – Kalex – 192 boda
2. Espragaro – Kalex – 154
3. Rabat – Kalex – 135
4. Kallio – Kalex – 125
5. Aegerter- Suter – 108

Moto3
1. Salom – KTM – 233 boda
2. Vinales – KTM – 207
3. Rins – KTM – 200
4. Folger – Kalex KTM – 120
5. A. Marquez – KTM – 117

{gallery}NOVOSTI/N137/Silverstone/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp