Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/Nurburgring/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/Nurburgring/Gallery

Motosport

SBK: Sykes se vratio u vodstvo


slikaXX

Pobjedom i 4. mjestom u Nurburgringu, Sykes je za bod preuzeo vodstvo od Guintolija. Bit će gusto!

Tom Sykes je nakon utrke u Nurburgringu prestigao Guintolija u ukupnom poretku i preuzeo vodstvo. Istina, za jedan bod, ali baš on najbolje zna koliko to vrijedi nakon što je prošle godine izgubio naslov za samo pola boda. Sykes je ujedno i vodio najveći dio 1. utrke, koja je prekinuta nakon što je Kawasaki u rukama Federica Sandija ispustio ulje zbog kojeg su težak pad doživjeli Camier i Rea, koji je pritom slomio nogu.

Melandri je netom prije preuzeo vodstvo, ali je nakon crvene zastave uzet poredak od kruga ranije tako da je pobjednikom proglašen Sykes na Kawasakiju u odnosu na kojeg je BMW-ov dvojac Melandri – Davies kasnio manje od sekunde. Guintoli je s Aprilijom prošao kroz cilj kao četvrti, što je u tom trenutku bilo dovoljno da se zadrži na vrhu poretka, makar i za jedan bod.

Druga utrka je ponovo u prvi plan gurnula BMW-ov dvojac, kojima se ovaj put pridružio i Laverty na Apriliji. Sve je upućivalo na napetu završnicu, no ponovo je izvješena crvena zastava nakon pada Mateja Šmrza, koji je ostao ležati na stazi. Tako će ostati zabilježeno da su prva trojica završila unutar 4 desetinke sekunde, pri čemu se na najvišu stepenicu podija popeo Davies ispred Lavertyja i svog timskog kolege Melandrija. Sekundu iza njih, Sykes i Guintoli su vodili dvoboj za 4. mjesto i naslov svjetskog prvaka, pri čemu je vozač Kawasakija ipak bio uspješniji i tako preuzeo spomenuto minimalno vodstvo u ukupnom poretku.

I dok će u Superbike kategoriji još biti napeto na preostala 4 okupljanja, u Supersportu je skoro sve riješeno. Nakon nešto lošijeg starta Lowes se s Yamahom uspio probiti u vodstvo, a Sofuoglu ga je pokušao slijediti sve dok u 10. krugu nije pao sa svojim Kawasakijem. Nakon toga je Lowes bez većih problema odnio još jednu pobjedu i rastegnuo vodstvo na 54 boda, što znači da bi u teoriji mogao postati prvak već na slijedećoj utrci koja se vozi u Turskoj, dakle baš na Sofuoglovom domaćem terenu. Preostala mjesta na podiju popunili su Foret i Coghlan, obojica na Kawasakiju.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike:

1. Sykes – Kawasaki – 287 bodova
2. Guintoli – Aprilia – 286
3. Melandri – BMW – 257
4. Laverty – Aprilia – 247
5. Davies – BMW – 221


Supersport:
1. Lowes – Yamaha – 185 bodova
2. Sofuoglu – Kawasaki – 131
3. Foret – Kawasaki – 121
4. VD Mark – Honda – 91
5. Zanetti – Honda - 86

{gallery}NOVOSTI/N137/Nurburgring/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp