Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/MH44/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/MH44/Gallery

Motosport

44. Motohappening: Zasjalo je Sunce

slikaXX
Ako je vjerovati 44. Motohappeningu, održanom po krasnom vremenu, „Racing for fun“ još uvijek živi

U subotu, posljednjeg dana kolovoza, uspješno je održano 44. izdanje Motohappeninga. Dobro popunjeni treninzi i rekreativna vožnja, poprilična gužva na parkiralištu i solidan broj natjecatelja na tri poslijepodnevne utrke pokazali su da amaterske utrke na Grobniku još uvijek imaju smisla. Dakako, dobrom ozračju je pripomoglo i prekrasno vrijeme, gotovo idealno za jurnjavu stazom.

Kao što je to već neko vrijeme slučaj, treninzi su bili podijeljeni u 2 grupe te su ujedno služili i kao kvalifikacije za sve one koji su željeli osjetiti i čari utrke. Najzanimljiviji dio programa započeo je utrkom za Prvenstvo grada Zagreba, rezerviranoj za vozače oldtimer i classic motocikala. Nimalo iznenađujuće, pobijedio je Zoran Salopek s Hondom VF 1000R ispred Janka Frančiškovića na „grbavom“ Suzukiju GSX-R 750 i Emila Korpara na Nortonu 750.

Nakon toga je uslijedila najzanimljivija i najbrojnija zajednička utrka u klasama No Limit, Proserija i Serija, koja je prekinuta nakon pada u zavoju broj 1. Kao konačni redoslijed uzet je onaj s kraja 4. kruga, pa je tako među 37 vozača, koji su krenuli sa starta, uvjerljivo slavio Mate Sošić (Yamaha R1) ispred Alena Kontreca (Suzuki GSX-R 1000) i Jerka Korunića (Yamaha R1), sva trojica iz najjače klase No Limit 1000.

Treća i završna utrka dana uključivala je nastup 30 natjecatelja, a među njima je ukupno najbrži, ujedno i pobjednik klase „Battle of Twins“, bio Jan Simon Meršol (Aprilia RSV 1000). Najbrži vozač klase Naked bio je ukupno trećeplasirani Nenad Lerga (Aprilia Tuono), među „klasičarima“ je Frančišković ovaj put pobijedio Salopeka, dok je u klasi Oldtimer najbrži bio Emil Korpar.

Prije podijele gotovo bezbrojnih pehara trebalo je pogledati i stunt-show u kojem je ponovo briljirao Matija Podhraški, prkoseći gravitaciji i zdravoj logici. Daleko više o svemu pročitajte i pogledajte u idućem broju Moto Pulsa.

{gallery}NOVOSTI/N137/MH44/Gallery{/gallery}

Rezultati utrka:
No_Limit_-_Serija_-_ProSerija_15.33.00.pdf

BOT_-_Naked_-_OT_-_Classic_15.33.00.pdf


fbmp ytmp imp