Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/MotoGPMisano/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/MotoGPMisano/Gallery

Motosport

MotoGP: Lorenzo neuhvatljiv u Misanu



slikaXX

Pobjedom u Misanu, Lorenzo se bodovno izjednačio s Pedrosom i došao na 34 boda od vodećeg Marqueza

Bez obzira na relativno nevelikih 3,4 sekunde razlike, bila je to dominantna pobjeda Lorenza, čija je Yamaha, baš kao i ona u rukama Rossija, prvi put na utrci bila opremljena tzv. seamless mjenjačem. Krenuo je najbolje sa starta i već nakon prvog kruga imao više od sekunde prednosti, što je u sljedećih nekoliko krugova udvostručio i tako se odvojio od Marqueza, Pedrose i Rossija. Iz spomenutog trojca progonitelja prvi je ispao Rossi, koji je na kraju završio kao 4. s 15 sekundi zaostatka, dok je Marquez, koji je dosta oscilirao u tempu, u završnici utrke sustigao i prestigao timskog kolegu Pedrosu.

Ipak, Pedrosa se ovaj put nije samo tako predao, čak se i nakratko vratio na drugo mjesto, no Marquez ga je uspio slomiti u posljednja dva kruga. Takvim razvojem događaja, Lorenzo se bodovno izjednačio s Pedrosom te obojici naslov prvaka bježi za 34 boda, što je na preostalih 5 utrka svakako dostižno, no trebalo bi im i neko ozbiljnije posrtanje vodećeg Marqueza, koji je i dalje u odličnoj formi.

Daleko iza vodeće četvorke, Bradl je cijelu utrku u stopu pratio Crutchlowa, da bi ga onda u posljednjem krugu i pretekao, dok se Bautista u Misanu predstavio u blijedom izdanju i osamljen završio na 7. mjestu. Slijedio je trojac Ducatija, redom Dovizioso, Hayden i Pirro, odmah iza njih i Bradley Smith, dok je ukupno 12., a najbolji među CRT vozačima, bio Edwards. Nakon odličnih kvalifikacija na kojima je sa svojom ART Aprilijom osvojio 6. mjesto, Aleix Espargaro je zaradio prolazak kroz boksove zbog preranog starta, no svejedno se uspio probiti na 13. mjesto i proći ciljem samo 4,5 sekundi iza Edwardsa.

I u Moto2 konkurenciji se malo zgusnula situacija na vrhu. Nakon što je vodio praktično cijelu utrku, Nakagami je u završnici ponovo upao u probleme s istrošenim gumama što je iskoristio Pol Espargaro i nakon četiri utrke posta ubilježio novu pobjedu, utoliko značajniju što je vodeći Redding završio kao tek 6. Time mu se Espargaro približio na samo 23 boda, a teoretski je ostao u igri i njegov timski kolega Rabat, koji je u Misanu završio kao treći.

Ako smo donedavno mislili da je u Moto3 konkurenciji sve spalo na Salom i Vinalesa, onda je Alex Rins u Misanu, svojom trećom pobjedom u posljednjih 5. utrka, upozorio da je i on sila s kojom treba računati. Pobijedivši Vinalesa za 5 stotinki sekunde, Rins mu se približio na samo 2 boda, dok je dodatnih 19 bodova više dosad skupio Luis Salom, koji je ovu utrku završio kao 4., daleko iz Alexa Marqueza (sva četvorica na KTM-u) i samo sekundu ispred grupe koju su redom činili Miller (FTR Honda), Khairuddin (KTM), Oliveira (Mahindra) i Antonelli (FTR Honda).

TRENUTNI POREDAK:

MotoGP
1. Marquez – Honda – 253 boda
2. Lorenzo – Yamaha – 219
3. Pedrosa – Honda – 219
4. Rossi – Yamaha – 169
5. Crutchlow – Yamaha – 146

Moto2
1. Redding – Kalex – 202 boda
2. Espargaro – Kalex – 179
3. Rabat – Kalex – 151
4. Kallio – Kalex – 132
5. Nakagami – Kalex – 125

Moto3
1. Salom – KTM – 246 bodova
2. Vinales – KTM – 227
3. Rins – KTM - 225
4. A. Marquez – KTM - 133
5. Folger – Kalex KTM - 120


{gallery}NOVOSTI/N138/MotoGPMisano/Gallery{/gallery}






fbmp ytmp imp