Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/SBKTurska/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/SBKTurska/Gallery

Motosport

SBK: Dvostruka pobjeda Lavertyja



slikaXX

Iako je Sykes s Kawasakijem i dalje u vodstvu, nakon Turske mu za vrat dišu oba vozača Aprilije


Superbike utrke u Turskoj prošle su sasvim u znaku Eugene Lavertyja, koji je dvostrukom pobjedom pokazao da ga se prerano otpisalo iz borbe za naslov. Sykes je vodio dobar dio utrke, no Layerty je s Aprilijom obišao Kawasaki pet krugova prije kraja i više se nije osvrtao. Odmah potom Sykes je pao u ruke Melandriju, koji se nakon loših kvalifikacija probijao prema naprijed i na kraju završio kao drugi, a vozača Kawasakija je sustigao i Guintoli, koji je do tog trenutka za njim zaostajao samo bod u ukupnom poretku. Ipak, Sykes je prošao ciljem kao treći, Guintoli je s Aprilijom kasnio pola sekunde, dok je Giugliano završio kao peti, nakon sudara s Toni Eliasom, MotoGP pobjednikom i bivšim Moto2 prvakom, koji je svoju prvu Superbike utrku u karijeri okončao na šestom mjestu.

Druga utrka se odvijala po donekle sličnom scenariju. Sykes je vodio veći dio utrke, da bi ga Laverty ponovo prošao na otprilike dvije trećine puta i bez većih problema ubilježio drugu dvostruku pobjedu u karijeru. Ipak, Sykes se ovaj put uspio zadržati na drugom mjestu još malo povećavši bodovnu prednost u odnosu na Guintolija, koji je završio kao treći. Melandri je novi proboj prema naprijed završio na četvrtom mjestu, samo 2 sekunde ispred Eliasa, koji je tako u svojoj drugoj Superbike utrci otišao korak dalje i osvojio peto mjesto, nakon borbe s Daviesom.

Time se Sykes odvojio na 8 bodova u odnosu na Guintolija, ali im se opasno približio Laverty, koji sada kaska samo 26 bodova, a kako ne bi sve ostalo samo na dvoboju Kawasakija i Aprilije, šanse za osvajanje naslova još uvijek ima i Melandri na BMW-u. Inače, druga utrka je predstavljala i neslavni kuriozitet. Nakon što je disponirani Checa zbog ozljede odustao od nastupa, a privatnik Neukirchner nije došao dalje od drugog treninga, Badovini je jedini branio boje Ducatija. No, i on se nakon problema u prvoj utrci nije pojavio na drugoj, pa je tako odvožena prva utrka u Superbike povijesti na kojoj nije nastupio nijedan Ducati, odnosno bio je to tek drugi natjecateljski vikend u kojem Ducati nije osvojio ni boda.

Supersport utrka je donijela još jedan vrhunski obračun između Sofuoglua na Kawasakiju i Lowesa na Yamahi. Nakon što su se riješili Van der Marka i njegove Honde, Sofuoglu i Lowes nisu prestajali s međusobnim pretjecanjem, a o intenzitetu borbe najbolje svjedoči da su ih nakon 16 krugova, odnosno 85 odvoženih kilometara, dijelile samo 4 stotinke sekunde. Na radost domaće publike ciljem je prvi prošao Sofuoglu, no i Lowes je mogao biti itekako zadovoljan budući je njegova prednost od 49 bodova poprilična garancija kako će i prije posljednje od tri preostale utrke dohvatiti naslov prvaka. Van der Mark je na kraju završio na trećem mjestu, dok je Rolfo doveo MV Agustu na peto mjesto, uguravši je između dvije Honde u rukama Zanettija i Tamburinija.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike
1. Sykes - Kawasaki – 323 boda
2. Guintoli – Aprilia – 315
3. Laverty – Aprilia – 297
4. Melandri – BMW – 290
5. Davies – BMW – 239

Supersport
1. Lowes – Yamaha – 205
2. Sofuoglu – Kawasaki – 156
3. Foret – Kawasaki – 121
4. VD Mark – Honda – 107
5. Zanetti – Honda - 99



{gallery}NOVOSTI/N138/SBKTurska/Gallery{/gallery}






fbmp ytmp imp