Motosport

Rally: Honda protiv KTM-a u Abu Dhabiju

addc14 stage3 goncalves 8355

Nakon 1.330 km jurnjave skupilo se samo 20 sekundi razlike između pobjednika Goncalvesa na Hondi i poraženog Come na KTM-u.

 

Budući rally Dakar nije dio svjetskog prvenstva, utrku za titulu prvaka u cross-country relijima otvorio je Abu Dhabi Desert Challenge, poznat po svojim ogromnim dinama i učestalim pobjedama Marca Come. Vozač KTM je i ove godine bio blizu slavlju, imao je čak i minutu i pol prednosti nakon predzadnje etape, no na kraju je, nakon 6 dana i 1.330 km brzinskih ispita ostao kratak za samo 20 sekundi.

 

Presudnim se pokazalo to što je u posljednju etapu krenuo kao drugi, u sendviču između dvojice vozača Honde. Iako je pobijedio na tri etape, Barreda nije imao šanse za pobjedu, tako da je mogao taktički pričekati Comu i prepustiti mu „zadovoljstvo" da otkriva put. To je Goncalvesu, koji je krenuo dvije minute kasnije, omogućilo da slijedeći tragove postupno sustigne Comu i nakon toga ga jednostavno prati do cilja, znajući da je „skinuo" dovoljno sekundi za pobjedu.

 

Sličnu smo borbu gledali i prošle sezone, kada je Goncalves (tada na Speedbraniu) na preoteo Comi naslov prvaka. Iskoristivši probleme koji su imali tvornički vozači Sunderland (KTM) i Rodrigues (Honda), lukavi Miran Stanovnik se pokazao iznimno konstantnim i na kraju završio kao 5., što je najbolji rezultat tog slovenskog vozača na Abu Dhabi Desert Challengu i jedan od najvećih uspjeha u iznimno dugačkoj karijeri. Dolje niže možete vidjeti fotografije Stanovnika i Come u akciji.  

 

Konačni poredak:
1. Goncalves – Honda – 16h:57min:47sek
2. Coma – KTM - +0:20
3. Barreda – Honda - +8:44
4. Viladoms – KTM - +40:49
5. Stanovnik – KTM - +1:39:24

fbmp ytmp imp