Motosport

SBK: Otkazana utrka u Rusiji

moskva staza

Zbog političke situacije otkazana je moskovska utrka, a novi skraćeni kalendar potvrđuje da će sezona završiti u Kataru.

 

Nije preveliko iznenađenje da je otkazana utrka u Moskvi. Razlozi su, dakako, vezani uz aktualnu situaciju u Ukrajini, što se izrijekom ne spominje, ali zato kao razlog otkazivanja stoji da „trenutna politička situacija utječe na mogućnosti mnogih ključnih tvrtki-partnera presudnih za održavanje događaja".

 

U istom kurtoazno-birokratskom tonu izražava se želja da se Moscow Raceway ponovo uvrsti u kalendar za 2015. godinu i da ostane dijelom SBK prvenstva do isteka ugovora 2021. godine. Otkazivanjem utrke, koja se trebala održati 21. rujna, stvorena je velika rupa u rasporedu, pa će tako Superbike strojevi mirovati od 7. rujna i okupljanja u Jerezu do prvog vikenda listopada kada je predviđena utrka u Magny-Coursu.

 

Dolje niže možete pogledati novi službeni kalendar, koji potvrđuje ranija nagađanja da bi se zadnja utrka sezone trebala održati u Kataru. Doduše, to još uvijek nije 100% sigurno, a znak upitnika i dalje stoji i nad pretposljednjom utrkom koja bi se trebala održati u Južnoafričkoj Republici.

fbmp ytmp imp