Motosport

SBK: Završno testiranje (padanja) u Phillip Islandu

pi-test--alex-lowes2

Suzuki se pokazao najbržim, no i Kawasaki i Aprilia su bili blizu na završnim testiranjima uoči samog početka nove sezone.

 

Uoči vikenda s kojim će na istoj stazi započeti nova sezona, Superbike vozači su u odradili dvodnevna testiranja u australskom Phillip Islandu. Nakon četiri odrađena treninga najbrži je bio Alex Lowes na Suzukiju, što bi gotovo pa moglo graničiti sa senzacijom kada nas povijest ne bi učila da je GSX-R 1000 uvijek iznimno konkurentan na toj stazi, ali i malo gdje drugdje.

 

U svakom slučaju, Lowes je sa Suzukijem bio 7 stotinki sekunde brži od važećeg rekorda kruga, odnosno 3 stotinke brži od Reae, koji je tako još jednom potvrdio da se odlično snalazi na za njega novom Kawasakiju i tako nabio komplekse Sykesu, koji je ubilježio 4. najbrže vrijeme i jedan pad. Najugodnije iznenađenje testiranja bio je „rookie" Torres koji je ostvario treće najbrže vrijeme, a da Apriliji godi australska klima potvrdio je i njegov timski kolega Haslam koji je završio kao 5., taman ispred Daviesa na Ducatiju

 

Prvog dana je pri samom vrhu bio i Giugliano s Ducatijem, no težak pad ga je koštao napuknuća dva leđna kralješka zbog kojeg će morati propustiti prvi dio sezone. U istom zavoju je ozlijedio leđa i de Puniet, no vozač Suzukija će vrlo vjerojatno voziti utrke ovaj vikend, baš kao i svjetski prvak Guintoli, koji je ponovo izvrnuo Hondu na bok, a da se još nije oporavio od pada na prethodnim testiranjima. Od ostalih nezgoda na stazi, spomenimo da je Sylvain Barrier s BMW-om pao u brzom zavoju na izlasku na ciljnu ravninu, baš kao i prije točno godinu dana, ali se ovaj put, srećom, izvukao bez teških ozljeda.

 

Bila bi nepravda ne pohvaliti Canepu, koji je s prošle godine tragikomično nekonkurentnim EBR-om uspio ostvariti 11. najbrže vrijeme, s manje od sekunde i pol zaostatka za najbržim Lowesom. U nastavku donosimo poredak svih vozača na posljednjoj rundi testiranja uoči samog početka nove sezone.

rez-testPhillipIsland

fbmp ytmp imp