Motosport

MotoGP: Marquez ponovo najbrži na testiranjima

0081 Marquez action

Iako je Lorenzo ubrzao, a Crutchlow iznenadio i samog sebe, Marquez je bio neuhvatljiv i na drugoj rundi testiranja u Sepangu.

 

Na istoku ništa novo, no samo kad je u pitanju sam vrh poretka na kojem se i nakon druge runde testiranja u Maleziji zadržao Marc Marquez. Po ekstremnoj vrućini nije mu uspjelo ponovo se spustiti ispod 1:58, no i ovako je bi 0,3 sekunde brži od Lorenza, koji je profitirao od mirnoće kod kočenja zaslugom novog „seamless" mjenjača, koji omogućuje bestrzajno prebacivanje i u stupanj niže. Dvije desetinke sporiji krug od njega imao je Crutchlow, koji je od prošlog testiranja očito uspješno prilagodio svoj stil vožnji onome što traži Honda.

 

S dosta neizvjesnosti se očekivala premijera potpuno novog Ducatijevog motocikla s oznakom GP15. Prema tvrdnjama vozača, konačno je riješen problem s „bježanjem" prednjeg kraja, što omogućuje bitno oštrije napadanje zavoja. Ioannone je to potvrdio 4. najbržim vremenom s prihvatljivih 0,7 sekundi zaostatka, dok je Dovizioso imao problema s ponašanjem novog motocikla na kočenju tako da je završio kao 9. najbrži. Brži od njega su bili Rossi, Smith i Pedrosa, ali i Barbera sa starim Ducatijevim modelom.

 

Suzuki GSX-RR se pojavio s dorađenom aerodinamikom i snažnijim agregatom, pri čemu je Aleix Espargaro bio solidan 10., a novajlija Vinales 14. najbrži, s obećavajućih manje od 1,5 sekunde zaostatka za Marquezom. I Aprilia je u Sepang dopremila novu evoluciju motocikla, no Bautista je svejedno bio tek 19., s 2,2 sekunde zaostatka, dok je Melandri sva tri dana proveo na samom dnu poretka.

 

Nakon trodnevnih testiranja, vozači će se znojiti još jedan dan na stazi Sepang kako bi isprobali gume koje Michelin razvija za svoj povratak iduće sezone.

 

Test-Malezija2

fbmp ytmp imp