Motosport

Objavljen je modificirani kalendar MotoGP utrka

dsc 6193 0.gallery full top fullscreen

Kako se očekivalo, odgođena utrka u Tajlandu je premještena za listopad. Je li to i konačna verzija MotoGP kalendara utrka za 2020?

Uoči prvog natjecateljskog vikenda u Kataru, tijekom kojeg ćemo gledati nastupe samo u Moto2 i Moto3 kategorijama, objavljen je i revidirani kalendar za 2020. Kao što se i očekivalo, otkazana utrka MotoGP klase u Kataru se neće nadoknađivati, a odgođeni vikend u Tajlandu, će se umjesto sredinom ožujka odraditi početkom listopada. Time se, zapravo, utrka u Tajlandu vraća na termin u kojem je bila i prethodne dvije godine.

Da bi to bilo moguće, utrka u Aragonu je premještena unaprijed, ali samo za jedan tjedan, što znači da je pred MotoGP karavanom prava logistička noćna mora. U samo nekoliko dana se moraju preseliti iz Španjolske u Tajland i pripremiti sve potrebno za utrku, s time da će pola dana, zbog vremenske razlike, izgubiti i prije nego krenu. Nakon Tajlanda imaju jedan vikend slobodno, pa slijeda tri uzastopna radna vikenda u Japanu, Australiji i Maleziji

Jasno za sve to je kriva epidemija koronavirusa, a koja bi mogla uzrokovati i daljnje promjene u kalendaru. Utrka u Teksasu, zakazana za početak travnja, je itekako pod znakom upitnika, a iako su iz Argentine netom poslali garancije da će se tamo utrke svakako održati 19. travnja, navodno je i u toj zemlji odmah potom zabilježen prvi zaraženi.

Međutim, kako sada stvari stoje, ovo je novi i službeni MotoGP kalendar za 2020:

MotoGP 2020 ver 2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp