Motosport

MotoGP: Utrka u Teksasu odgođena do 11. mjeseca

 dsc3016.gallery full top fullscreen

U najboljem slučaju, sezona će početi sredinom travnja u Argentini. U najgorem slučaju, trajat će do Božića.

U Kataru su se vozile samo utrke klase Moto2 i Moto3, VN Tajlanda je prebačena za listopad, a znalo se da je itekako upitnu utrka u Teksasu, koja se trebala održati 5. travnja. I zato vjerojatno nitko nije začuđen što je ta utrka sad prebačena za mjesec studeni.

Tako bi MotoGP sezona, u najboljem slučaju, trebala započeti utrkom u Argentini, koja je na rasporedu 19. travnja. Ali i to pod uvjetom da se epidemija koronavirusa ozbiljnije ne proširi na taj dio svijeta, kao i da se u međuvremenu normalizira situacija u Italiji, iz koje dolazi dobar dio vozača, momčadi i tehničkog osoblja.

Dakle, kako sada stvari stoje, još nismo sigurni kad će MotoGP sezona početi, ali po ovom najnovijem kalendaru će završetak sezone biti itekako naporan za sve one koji su dio tog cirkusa na dva kotača. Ludnica će početi utrkom za VN Aragona, koja se ima održati zadnjeg vikenda u rujnu, a s kojom će krenuti ciklus od čak 6 utrka u 8 tjedana na 4 različita kontinenta. S time da je utrka u Teksasu zakazana za 15. studeni, što znači da je završno okupljanje u Valenciji pomaknuto tjedan dana kasnije, a i ovako je MotoGP utrka, zbog kraćih dana, tamo završavala u sumrak.

Carmelo Ezpeleta, prvi čovjek Dorne, je već ranije izjavio da će se utrke, ako treba, voziti i do Božića, a sad smo korak bliže tome. Ovo je najnoviji kalendar MotoGP utrka za 2020., dok ga ne zamijeni neki još noviji:

 Kalendar2020 4

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp