Motosport

MotoGP: I utrka u Argentina prebačena za studeni

 dsc50099999

Još jedan novi dan, još jedan novi MotoGP kalendar. Po ovome, sezona započinje tek 5. svibnja u Jerezu.

Je li to sad i konačna verzija MotoGP kalendara? Nakon jučerašnje vijesti da je zbog koronavirusa odgođena i utrka u Teksasu, sad je stigla obavijest da je odgođena i ona u Argentini. I to je, zapravo, dobra vijest, jer smo se bojali da bi zbog gužve koje je nastala u kalendaru ta utrka mogla biti i otkazana, a ne samo odgođena. Ali našlo se mjesta tamo gdje se činilo da ga više nema.

Dakle, još do jučer je posljednja utrka u kalendaru, ona u Valenciji, bila predviđena za 15.11. No, onda je na taj datum stavljena odgođena utrka u Teksasu, pa je Valencija premještena na 22.11. A danas je na taj datum prebačena utrka u Argentini, pa će se tako VN Valencije voziti tek 29.11. Dakle, na samom ulasku u zimu, po klimatološkom kalendaru. Ne znamo kakvo će vrijeme biti, ali poprilično smo sigurni da neće biti nimalo toplo. S time da bi se nakon toga, dakle u prosincu, trebala održati i prva testiranja za 2021.

Po tom će rasporedu sezona završiti s 8 utrka u samo 9 tjedana, a sve to raspoređeno na čak 5 kontinenata. Biti ćete logistička noćna mora, a posebno na samom kraju, kada se iz Argentine dijagonalno putuje za Valenciju. A uz prijevoz više dvije tisuće ljudi, treba se spremiti, transferirati i raspremiti oprema koju prevoze četiri Jumbo Jeta.

No, to je već daleka budućnost. U onoj nešto bližoj budućnosti sad se nazire Jerez, koji je trebao biti tek peta, a postat će prva stanica ovogodišnjeg prvenstva. Termin ostaje 5. svibnja, ali sve to pod uvjetom da se i koji tjedan prije toga situacija s koronavirusom potpuno smiri. Superbike utrke u Jerezu, koje su se trebala voziti krajem ožujka, već su prebačene na kraj listopada.

Da bi MotoGP prvenstvo bilo regularno, dovoljno je da se održi samo 13 utrka, ali promotoru Dorni svaka utrka donosi prihod, tako da silno žele da se odvozi njih 19. Odnosno, rekordnih 20 utrka za Moto2 i Moto3 klase, koje su već nastupile u Kataru.

MotoGP Kalendar 2020 5

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp