Motosport

MotoGP: Dovizioso se ozlijedio na MX utrci

 AX79367 UC147606 High

Tvornički vozač Ducatija je na regionalnoj motokros utrci pao i slomio ključnu kost, nepuna tri tjedna prije početka sezone.

Skoro svi MotoGP vozači redovito treniraju motokros, no nije uobičajeno da i nastupaju na motokros utrkama, a svakako ne netom uoči početka sezone. Naime, jedno je treniranje, a sasvim drugo utrka, u kojoj je vozač uvijek spreman ući u veći rizik, baš kao što su i njegovi suparnici spremni i na nešto riskantnije poteze samo da bi se progurali kraj MotoGP zvijezde.

No, Ducati je u teškim pregovorima s Doviziosom za iduću sezonu, pa su mu, da ga malo odobrovolje, dopustili nastup na lokalnoj motokros utrci u Faenzi, koja se boduje za prvenstvo regije Emilia Romagna. I to bi im se sad moglo obiti o glavu.

Andrea Dovizioso odlično vozi motokros, no utrka ga je očito ponijela te je na jednom doskoku izgubio kontrolu i pao, pri čemu je slomio lijevu ključnu kost. Operiran je odmah u nedjelju navečer, pri čemu je dobra vijest da je lom bio bez pomaka. Realno je za očekivati da će Dovizioso nastupiti na prvoj ovogodišnjoj utrci u Jerezu, koja je zakazana za 19. srpanj, no teško da će biti i u optimalnoj formi. A u skraćenom MotoGP kalendaru će trebati gristi od prve do zadnje utrke ako se uopće želi pokušati skinuti Marqueza s trona.

Bez obzira na to što su mu dali dozvolu za nastup, bilo je to na njegov zahtjev, i zato u Ducatiju vjerojatno neće gledati blagonaklono na to što se ozlijedio nepuna tri tjedna prije početka sezone. To će sigurno oslabiti poziciju Doviziosa u pregovorima za novi ugovor, u kojima je glavni kamen spoticanja godišnja plaća. S time da mu je cijena ionako pala koji dan ranije, nakon što je Petrucci potpisao ugovor s KTM-om, što znači da tamo više nema slobodnih radnih mjesta. Tako je postalo jasno da su Doviziosu preostale još samo dvije mogućnosti; ili produžiti ugovor s Ducatijem ili riskirati eventualnim prelaskom u Apriliju.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp