Novosti

BMW G 450 X

 

BMW-G450X-1MBavarski hard-enduro se od sada može nabaviti u sasvim lagano promijenjenom izdanju. Od minimalnih intervencija na elektronici i ciklistici više veseli ugradnja mekšeg sjedala

 

Iako je razvoj jednocilindričnog ekstremnog hard-enduro modela za njih bio nešto sasvim novo, bavarski su inženjeri uspjeli iz prve stvoriti konkurentan motocikl, što potvrđuje i Salminenovo osvajanje drugog mjesta u ukupnom poretku E2 klase Svjetskog enduro prvenstva.

U BMW-u očito i dalje vjeruju i vizionarstvo svoje ideje, budući G 450 X u svoju treću tržišnu sezonu ulazi sasvim neznatno promijenjen.BMW-G450X-2M

Od onih opipljivih intervencija koje se mogu izraziti brojkama bilježimo samo da je pomak prednje vilice u odnosu na glavčinu upravljača smanjen za 2,5 mm, kako bi se dobilo neutralnije upravljanje. Osim toga, prednjoj je Marzocchi upside-down vilici promjera 45 mm drugačije podešena hidraulika, a sličnu je promjenu proživio i stražnji monoamortizer.

Ipak, u vožnji bi se prije svega trebale osjetiti promjene u ergonomiji zahvaljujući ugradnji novog sjedala, koje je drugačije profilirano, a zbog punjenja mekanom smjesom trebalo bi izgubiti nešto od svoje pretjerane tvrdoće koja je bila jedna od ozbiljnijih zamjerki dosadašnjem modelu.

Intervencije na agregatu su ustvari intervencije na elektronici: reprogramirana je centralna upravljačka jedinica, što bi trebalo rezultirati nešto slabijim efektom kočenja motorom, nižom potrošnjom, boljim odgovorom na gas i lakšim pokretanjem.

U potpuno otvorenom izdanju agregat razvija 51,7 KS pri 9.000 okr/min uz 44 Nm pri 7.800, s tim da se od sada u ponudi nalazi i slip-on prigušivač od nehrđajućeg čelika, koji nije homologiran za cestu, ali je zato usklađen s FIM pravilnikom.

Glavna prednost takvog ispušnog sustava je smanjenje težine za 1 kg, što znači da s tim elementom dodatne opreme G 450 X u suhom izdanju teži 110 kg.

Više u ovoj kategoriji: « VIP Husqvarna SM 630 i TE 630 »
fbmp ytmp imp