Novosti

Novi broj Moto Pulsa je na kioscima

NajavaMP142novosti546x300

Ljetni broj Moto Pulsa u ležernom retro štihu spaja najljepše iz nedavne prošlosti s najboljim iz skore budućnosti.

 

Kako to obično biva, u novom broju Moto Pulsa ne nedostaje noviteta za ovu i iduću sezonu, no srebrna nit koja se provlači kroz 142. izdanje časopisa je sve popularniji retro stil. Tako su među testiranim modelima glavne zvijezde netom predstavljeni Ducati Monster 821, koji u tek blago prekrojenom klasičnom odijelu donosi vrhunske vozne osobine i fine manire, te BMW R nineT, koji ispod svoje nostalgične pojave skriva vrline modernog motocikla, podebljane natprosječnim užitkom vožnju.

 

U motocikle dobrog starog kova donekle spada i Yamaha XT 1200ZE Super Ténéré, koja i nakon elektronskog „redizajna" drži do klasičnih vrijednosti, kao što su udobnost i mogućnost silaska s asfalta. Klasičnih vrijednosti, dakako, ne nedostaje ni kod Harley-Davidsona Superlow 1200 T, novog američkog tourera po mjeri onih nižeg rasta i umjereno dubokog džepa, a iako bi baš oni trebali biti vjesnici neke drugačije budućnosti, retro duh je prisutan i na dizajnu polovice protagonista usporednog testa malih i zabavnih električnih skutera. Kao točka na i dolazi i šareni pregled sve brojnih modela retro kaciga, a obrađena je i kultna prošlost i moguća budućnost motocikala s turbopunjačom.

 

Jedno od ugodnih iznenađenja broja svakako je Kymco K-Pipe 125, koji pokazuje kako se i za manje od 15 tisuća kuna može nabaviti moderno oblikovan i (ne)ozbiljan motocikl,dok je dvotaktni KTM Freeride 250R bitno drugačija zvijer, dresirana po mjeri početnika, ali i eksperata off-road vožnje. U skladu s aktualnim trenutkom, tu je zanimljivi putopis iz Ukrajine, dok su u sportskoj rubrici, između ostalog, obrađene utrke u Križevcima i na otoku Manu. Dakako našlo se mjesta za ekscentričnu preradu, obilje novosti, vikend odredište...

 

Dolje niže možete pogledati cijelu naslovnicu.

fbmp ytmp imp