Novosti

Novitet: Confederate G2 P51 Combat Fighter

Black-right-rear-uvodna

Ova aluminijska grdosija ima 200 KS i ležernih 227 kg. Proizvodi se na kapaljku.

 

Američka manufaktura Confederate predstavila je novu generaciju Fightera, odnosno aluminijsku skulpturu nazvanu G2 P51 Combat Fighter. Riječ je o posljednjem motociklu kojeg je za Confederate dizajnirao kontroverzni Pierre Terblanche, prije nego su mu ponudili bolju dnevnicu u Royal-Enfieldu.

 

No, osim brutalnog dizajna, Confederate motocikle krasi spoj uobičajene američke sklonosti pretjerivanju i neuobičajene težnje za održavanjem tjelesne težine pod kontrolom. Puni stražnji i peterokraki prednji naplatak izrađeni su od karbonskih vlakana, gume su, naravno, izrađene od gume, a skoro sve ostalo na ovom motociklu nastalo je obradom vrhunskog 6061-T6 aluminija.

 

To vrijedi i za elemente paralelogramske prednje vilice, kao i za masivni V2 pogonski agregat, koji iz čak 2.163 ccm navodno istiskuje više od 200 KS. Na stražnjem kotaču! U to se ime stražnja Pirelli guma u dimenzijama 240/45-17 čini pravih proporcija. Istovremeno se za G2 P51 Combat Fighter deklarira itekako prihvatljivih 227 kg, no osovinski razmak od 1.588 mm pokazuje kako ovdje ipak nije riječ o superbikeu.

 

Loša vijest je da će se proizvesti samo 30 u crno obojanih primjeraka ovog motocikla, i to po cijeni od 119.500 $. Dobra vijest je da će se proizvesti čak 31 primjerak u prirodnoj nijansi aluminija, i to po puno prihvatljivoj cijeni od 113.500 $.

Blonde-left-updated

fbmp ytmp imp