Novosti

EICMA 2016: Honda CBR 1000 RR Fireblade

52746 17YM CBR1000RR Fireblade

Nakon prestižnih SP varijanti predstavljenih u Kölnu, u Milanu je razotkriven potpuno novi „obični“ Fireblade.

Trebalo je proći skoro cijelo desetljeće da Honda predstavi novu generaciju Firebladea, no čekanje se isplatilo. Za početak, više nema rasprave o tome da li vam se sviđa, CBR 1000 RR Fireblade je sada neosporno lijep, a u cjelini i fino nabrušen, sa 90% novih dijelova.
Kao takav, novi Fireblade je za čak 15 kg mršaviji od prethodnika. Da bi to bilo moguće, olakšavani su praktično svi dijelovi, od aluminijskog okvira, preko titanskog auspuha, do ABS sustava, koji više nije proizvod Honde nego Boscha.

Olakšan je četverocilindrični pogonski agregat, kojem je baza ostala ista, ali je dubinski promijenjen kako bi se izvuklo dodatnih 11 KS. Osim toga, po prvi put je u igri i ride-by-wire sustav, što je omogućilo ugradnju kontrole proklizavanja.

Ranije su predstavljene i još ekstremnije verzije SP i SP2. One dolaze s još sofisticiranijom kontrolom proklizavanja, a umjesto klasičnog Showa ovjesa imaju Öhlinsov poluautomatski ovjes. Osim toga, verzija SP2 dolazi i s Marchesini naplatcima, ali i modificiranim agregatom, koji je pripremljen za daljnja tuniranja, što znači da je taj model, iako homologiran za cestu, prvenstveno namijenjen natjecateljima.

Više informacija o ovom novitetu pročitajte u nadolazećem novom broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije sva tri modela pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp