Novosti

EICMA 2016: Yamaha TMAX / TMAX SX / TMAX DX

g2017 YAM XP500DX EU MDPBM1 STU 001 03

Uz to što je lakši, luksuzniji i sigurniji, novi TMAX se odsad nudi i u tri verzije.

Car među skuterima je za 2017. dobio novo ruho, koje generalnim linijama podsjeća na prethodno, ali je promijenjeno u svakom detalju i u cjelini djeluje primjetno modernije, a istovremeno i mrvicu manje agresivno.

Tu je i nova ploča s instrumentima, no da je sve stalo samo na tome govorili bi tek o redizajnu. A novi TMAX je doista novi model. Ima novi aluminijski okvir i dužu stražnju vilicu, nove naplatke te gume i još štošta toga novog, uključujući i kontrolu proklizavanja i pametni ključ. Tu je i djelotvorniji ispušni sustav, a iako je dvocilindrični agregat od 530 ccm ostao na približno istim vršnim vrijednostima, performanse bi trebale biti lagano unaprijeđene kroz to što je cijeli skuter 10 kg lakši.

Novost je da se uz osnovni TMAX nude i dvije bogatije opremljene verzije. Pritom SX nudi „ekskluzivnije“ boje i materijale, te mogućnost biranja između dva načina razvijanja snage, dok je DX opremljen poput kakvog luksuznog sport-touring motocikla.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji, a više informacija o brojnim novinama koje donosi TMAX pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp