Novosti

Novitet: Ducati Scrambler Hashtag

2b0e1ddc4e7e414c9bab3e07ed2d269d284cc0606ea9012d077b2e3a0fd5eec6 11 Ducati Scrambler Hashtag UC35513 Preview

Hashtag promoviraju kao prvi Scrambler naručiv preko Interneta. Samo što ga uopće ne možete tako kupiti.

Najnoviji Scrambler, s dodatkom Hashtag, baziran je na uvodnom modelu Sixty2 od 399 ccm i 41 KS. Izuzmemo li dobrodošlu udobniju izvedbu sjedala, u stilu modela Desert Sled, izmjene su samo kozmetičke i svode se na to da su upravljač, spremnik goriva i rezervoar obojeni u crno, dok je Scrambler logo narančasti.

Kako bi se od tih pojačivača okusa stvorilo neko novo i egzotično jelo, Ducati je predstavljanje ove verzije Hashtag začinio pričom kako je riječ o prvom Scrambleru koji možete naručiti preko Interneta. Naručiti možda i možete, ali ne možete ga i kupiti.

Naime, preko Interneta kupujete samo vaučer vrijedan 500 eura, s kojim onda svejedno morate otići u klasičan salon, finalizirati plaćanje i dogovoriti datum isporuke, a usput će vam, onako prijateljski, dati 20% popusta na dodatnu opremu za vas i vaš Scrambler. Ubijte nas, ali mi u svemu tome ne vidimo neku logiku. Jer ne samo da proces kupnje motocikla time nije pojednostavljen, nego je i zakompliciran.

U redu , možda mi nismo u dovoljnoj mjeri hipsteri da bi mogli shvatiti prednosti ovakve kupnje. No čak i da je cijeli taj proces nešto što će donijeti revoluciju u svijet prodaje motocikala, samo mi to ne možemo pojmiti, na kraju se sve svodi na to da Scrambler Hashtag uopće ne možete kupiti. Barem ne još. Naime, dok je u izjavi za novinare „boldano“ kako je riječ o prvom Scrambleru koji su prodaje isključivo online, ispod svega, sasvim sitnim slovima, piše da je Hashtag dostupan u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Portugalu. Svi ostali će se morati još neko vrijeme strpjeti.

U svakom slučaju, Scrambler Sixty2 je za tu klasu šarmantan i ugodno zabavan motocikl, a u ovakvom Hashtag izdanju bi trebao postati udobniji i ostati dopadljiv. Ako nam ne vjerujete na riječ, zavirite u donju galeriju.

fbmp ytmp imp