Novosti

Novitet: Suzuki RM-Z 250

RM Z250 2019

Suzuki je predstavio praktično potpuno novi RM-Z 250, koji bi trebao biti lakši, čvršći i napredniji. Neka poboljšanja su inspirirana i MotoGP-om.

Iako su povukli tvorničku momčad iz svjetskog prvenstva, Suzuki i dalje razvija svoju motokros paletu. Tako je, za 2019. predstavljen i novi RM-Z 250, modificiran po uzoru na prošle godine obnovljeni RM-Z 450.

Aluminijski okvir i stražnja vilica su potpuno novi, baš kao i prednja vilica koja više nije „zračna“, već ponovo ima čelične opruge. Stražnji amortizer pak, po uzoru na MotoGP motocikle, ima tanju i čvršću oprugu, čime je ušteđeno čak 370 g

Promijenjen je i ergonomski trokut, spremnik goriva je od kompozitnih vlakana, a novo je i sjedalo koje bi trebalo olakšati premještanje vozača. Pogonski agregat sada ima dvije brizgaljke, a klip je obrađen tako da se poveća trajnost. Ispušni sustav je nešto duži, i vjerojatno teži, dok je praktično sve ostalo na ovom motociklu olakšanu za koji gram.

Novi RM-Z 250 ima, dakako, i nove oplate, ali i sada već četvrtu generaciju sustava za pomoć pri startu utrke, koji je oplemenjen novim softverom. Možete birati između dva načina rada tog sustava, baš kao što ga možete i isključiti, a više o novostima na ovom motociklu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa. Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp