Novosti

Novitet: Triumph Speed Twin

Speed Twin LHS Korosi Red

S agregatom od Thruxtona R, a istovremeno 7 kg lakši od njega, novi Speed Twin djeluje primamljivo.

Očekivali smo da će ga predstaviti na EICMA salonu u Milanu, no Triumph je, iz nekog razloga, čekao mjesec dana i izbacio Speed Twin van uobičajene sezone. Riječ je o slavnom imenu, ali i potpuno novom modelu u aktualnoj ponudi Triumpha, koji kombinira jednostavne retro linije, slične onima na manje kapacitetnom Street Twinu, s dvocilindričnim agregatom od 1.200 ccm.

Pritom je preuzeta ona najsnažnija verzija tog agregata, iz uzbudljivog café-racera Thruxton 1200 R, što znači da Speed Twin raspolaže s potentnih 97 KS. No, Speed Twin ima i olakšane poklopce agregata, od kojih su neki izrađeni od magnezija, što je rezultiralo uštedom od 2,5 kg, dok je cijeli motocikl za 7 kg lakši od spomenutog Thruxtona 1200 R.

Dakle, Speed Twin bez tekućina teži samo 196 kg, a pridodajte tome uspravniji položaj za upravljačem i mogli bi dobiti najzabavniji cestovni model u Triumphovoj retro paleti. Utoliko više, što je za Speed Twin osmišljen novi okvir te je drugačije podešen ovjes. Kao i Thruxton 1200 R, ovaj novi model ima radijalna Brembo kliješta i gume promjera 17 cola, a u seriji dolaze kontrola proklizavanja, klizna spojka, tri mape razvijanja snage...

Više podataka o Speed Twinu doznajte u idućem broju Moto Pulsa, a prije toga i u Moto Pula Katalogu za 2019, dok dodatne fotografije možete potražiti u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp