Novosti

Yamaha YZF-R1 GYTR „20th Anniversary“

2019 YAM YZF1000R1 EU BWCM STA 008

U Milanu su predstavili GYTR izvedbu Yamahe R1, samo za natjecateljsku stazu. Sad su objavili i cijenu te, njoj usprkos, odmah rasprodali svih 20 komada.

U čast dvadesetog rođendana, Yamaha je svoj natjecateljski R1 obojala u retro stilu prvog YZF-R1 modela i s njim pobijedila na 8h Suzuke, četvrti puta zaredom. A potom su na EICMA sajmu u Milanu predstavili i YZF-R1 GYTR, posebno pripremljeni model namijenjen isključivo natjecateljskoj stazi.

Taj YZF-R1 GYTR, kojem je sada pridodano i „20th Anniversary“ ima karbonske oplate i grafike u stilu pobjedničkog motocikla iz Suzuke, ali i obilje „trkaćih“ dijelova. Među njih spadaju natjecateljska elektronika s pripadajućim kablovima, brza komanda gasa, Öhlins FGRT 219 prednja vilica i TTX 36 GP monoamortizer, natjecateljski upravljač i potpuno podesivi amortizer volana, posebna Brembo infrastruktura, Akrapović Evolution 2 ispušni sustav od titana, štitnici kartera i osovina kotača... Sve to, i još štošta drugo, bi na hrpu trebao staviti Official Yamaha Racing Team.

Kao što su i obećali, sredinom prosinca su konačno objavili i cijenu. Dakle, za YZF-R1 GYTR se traži 39.500 eura. Usprkos tome, svih 20 komada (po svaki za jednu godinu R1 sage) je rasprodano prije nego što smo uspjeli sročiti ovaj tekst. Dakle, ako ste ga mislili kupiti YZF-R1 GYTR, a znamo da jeste, već ste zakasnili. Ne preostaje vam ništa drugo nego zaviriti u donju galeriju da vidite što vam je iscurilo kroz prste. A možete pogledati i prigodni VIDEO.

fbmp ytmp imp