Novosti

Novitet: Triumph Thruxton TFC

ThruxtonTFC Hero4

Više karbona znači manje težine, a tu je i dodatnih 10 KS. Proizvest će se u 750 primjeraka.

TFC je akronim za Triumph Factory Custom, a to je opet naziv nove i prestižne linije Triumph motocikala s dodanom vrijednosti. To nisu potpuni noviteti, nego postojeći modeli koji su tvornički dorađeni i dignuti na još višu razinu.

Prvi takav primjer je upravo predstavljen Thruxton TFC. Nastao na bazi Thruxtona R, koji je dosad predstavljao vrhunac ponude modernih klasi, Thruxton TFC je drugačiji već i time što u seriji dolazi s poluoklopom. I to ne bilo kakvim poluoklopom, nego onim izrađenim od karbona, a od istog materijala su i još neki elementi „karoserije“.

Osim toga, dvocilindrični pogonski agregat je dubinski i izvanjski promijenjen, te pritom olakšan i uparen s Vance & Hines ispuhom od titana. Kao rezultat toga, Thruxton TFC broji 107 KS, što je 10 KS više od modela R, a uz to bi trebao biti i 5 kg lakši.

Brembo i Öhlins su posegnuli za komponentama s gornje polica, a ekskluzivnosti pridonosi i to što će ovaj prvi TFC model biti proizveden u ograničenoj seriji od 750 primjeraka. Postupno će u TFC varijantama zasjati i drugi Triumph modeli, a prvi među njima bi trebao biti novi Rocket III.

Više o svemu doznajte u nadolazećem novom broju Moto Pulsa.

ThruxtonTFC Hero2

ThruxtonTFC Hero3

 

fbmp ytmp imp