Novosti

Pretpremijera: Novi Triumph Rocket III

2019 Rocket TFC Concept Hero

Ovo su prve službene fotografije novog i pretpostavljamo još monstruoznijeg Rocketa III. Snagator superteške kategorije će izaći u ring već ovog proljeća.

Kad je predstavljen 2004. godine, Rocket III se nametnuo kao custom snagator koji je tražio čvrstu ruku. Težak i trom pri promjeni smjera, Rocket III se mogao pohvaliti i originalnim „macho“ dizajnom i relativno udobnim smještajem vozača, no svoju privlačnost je prvenstveno crpio iz masivnog, moćnog i uzdužno postavljenog trocilindričnog agregata s rekordnih 2.249 ccm.

Prolaskom godina početna senzacija je postupno jenjavala, a konačno su mu presudile i Euro4 norme. No, pokazalo se da to nije bio kraj, nego novi početak. Nakon što su već iscurile neke fotografije, Triumph je, paralelno s predstavljanjem Thruxtona TFC, upravo objavio i prve službene fotografije novog Rocketa III, također u prestižnom TFC izdanju.

Već je iz tih prvih fotografija jasno da se radi o potpuno novom motociklu, koji se, između ostalog, može pohvaliti i jednorukom stražnjom vilicom. Uzdužni trocilindrični agregat je i dalje tu, ali je temeljito revitaliziran, te je za pretpostaviti da razvija bitno više od dosadašnjih 148 KS, kako bi Rocket III mogao biti veći vrag i od Diavela.

Iz Triumpha zasad otkrivaju jedva više od toga da će se motocikl lako transformirati iz jednosjeda u dvosjed i obrnuto, ali i najavljuju da će konkretni tehnički podaci biti poznati 1. svibnja. Isplati se čekati.

Rocket TFC Concept

fbmp ytmp imp