Novosti

Piaggio grupacija ponovo pokreće proizvodnju

01 moto guzzi open house 2018 visita linea assemblaggio

Otprilike mesec dana nakon obustave proizvodnje zbog pandemije koronavirusa, Piaggio priprema aktiviranje svojih talijanskih tvornica.

I MV Agusta je najavila skoro pokretanje proizvodnje, u skladu s propisanim mjerama zaštite, a vjerujemo da će isto vrijediti i za Ducati. Realno je za očekivati da će sve krenuti od 4. svibnja, sukladno naputku talijanske vlade, a za nadati se da će krenuti i proizvodnja i u specijaliziranim talijanskim tvrtkama, koje su dobavljači dijelova za prvu ugradnju i ostalim europskim proizvođačima motocikala. Nitko ne očekuje da će situacija odmah biti normalna, no lijepo je vidjeti svjetlo na kraju tunela.

U nastavku vam prenosimo službeno priopćenje iz Piaggio Grupe:

 

Pontedera 21. travnja 2020. – Piaggio Grupa potpisala je sporazum sa sindikatima u talijanskim tvornicama Piaggio (Pontedera - Pisa) Aprilia (Noale i Scorzè – Venecija) i Moto Guzzi (Mandello del Lario - Lecco) o smjernicama i mjerama koje će se primijeniti kako bi bila zajamčena najviša razina zdravstvene zaštite za radnike nastavkom proizvodnje u tvornicama, privremeno obustavljene zbog Covida-19.

Mjere u sporazumu temelje se na odredbama koje je propisala talijanska vlada kako bi zaustavila širenje Covida-19 te su nadopunjene dodatnim zdravstvenim predostrožnostima koje je Piaggio Grupa već uvela kako bi zajamčila sigurnost zaposlenika.

Konkretno, važne sanitizacijske aktivnosti organizirane su na radnim mjestima te će se provoditi prije nastavka rada kao i poslije tijekom odvijanja poslovnih aktivnosti.

Svim tvorničkim i uredskim radnicima bit će u redovitim razmacima izdavani posebni, osobni zaštitni kompleti koji uključuju masku, rukavice i ukoliko je potrebno, zaštitne naočale, a bit će postavljeni i dispenzeri dezinfekcijskog gela.

Piaggio će svim radnicima zajamčiti pristup potpunim informacijama o pravilima i mjerama koje se primjenjuju u krugu tvornice, a uključuju razmak u kantini, procedure pri organiziranju sastanaka, smjernice o ponašanju za posjetitelje i dobavljače kao i informacije od strane medicinskih profesionalaca o postupanju pri potencijalnim simptomima Covida-19 i prevencijskim mjerama koje se moraju poduzeti u hitnim slučajevima.

Piaggio će nastaviti mjeriti tjelesnu temperaturu zaposlenicima, a postupak će provoditi profesionalni vanjski suradnici, a postupno će se uvoditi termalni skeneri.

Posao će biti organiziran na način koji u obzir uzima i zdravstvene i proizvodne zahtjeve. Posebna rješenja uvest će se kako bi bilo osigurano socijalno distanciranje tijekom radnih sati, na ulazu, odnosno izlazu iz tvornice, u kantini i zajedničkim prostorijama.
Sukladno tehničkim i organizacijskim potrebama, rad na daljinu planiran je za posebne aktivnosti te, na temelju zdravstvene procjene, za pojedince pogođene određenim stanjima.

Od dobavljača će se tražiti da primijene slične procedure i predoče jamstvo poštivanja pravila navedenih u sporazumu.

Mjere predviđene sporazumom nadgledat će i provjeravati osnovani odbor kako je naznačeno u sporazumu koji je talijanska vlada s predstavnicima radnika potpisala 14. ožujka 2020. godine.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp