Novosti

Harley-Davidson Street Bob 114

MY21 Model Photography. FXBBS

Tresla se brda rodio se miš! Dugo su najavljivali virtualnu prezentaciju novih modela, no zapravo je najveća novost to što je Street Bob dobio veći pogonski agregat.

Street Bob je neko vrijeme bio uvodni Softail model, no svejedno je bila riječ o dobrom i relativno uglađenom cruiseru s nešto napornijim položajem vozača. Tijekom 2020. je osvanuo vrlo sličan i nešto jeftiniji Softail Standard, pa je tako Street Bob, kako bi se malo udaljio od njega, sad dobio veći agregat i više serijske opreme.

Dakle, umjesto Milwaukee-Eight 107 agregata, Street Bob za 2021. pokreće stroj s oznakom 114, što znači da je zapremina porasla s 1.746 na 1.868 ccm. U paketu s time da je nabubrio i maksimalni okretni moment sa 145 na 155 Nm, dok snaga nije specificirana, ali za pretpostaviti je da je dosadašnjih 86 pretvoreno u kakvih 93 ili 94 KS. Uz nove i atraktivnije kombinacije boja, Street Bob je za 2021. bogatiji i za to što u seriji dolaze oslonci za noge i malo sjedalo za suvozača.

MY21 360 Web

Sitno su dorađeni i Touring i CVO modeli, no zapravo je od toga što je novog predstavio Harley-Davidson, bilo zanimljivije ono čega više nema. Naime, ova američka tvrtka je tijekom 2020. dobila novu upravu, koja je odmah najavila povrataka korijenima i reduciranje ponude. Očekivano, iz ponude su ispali Sportseri, koji ne mogu zadovoljiti Euro5 norme, ali i Street modeli, koji su dosad predstavljali početak ponude, a otpisana je i čak trećina Softaila, dok je iz Touring palete otpao uvodni Electra Glide Standard.

Iako je nova uprava neke već ranije najavljene novitete odgodila, ili sasvim otpisala, model Pan America je vjerojatno već predaleko odmakao u razvoju, pa će tako taj prvi avanturistički Harley-Davidson ipak biti predstavljen. I to relativno brzo, odnosno u drugoj polovici veljače.

 MY21 Model Photography. FXBBS

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp