Novosti

Predstavljen KTM 1290 Super Duke u RR izdanju

KTM 1290 SUPER DUKE RR front left

Optočen karbonom, vrhunski opremljen i lakši za čak 9 kg, Super Duke u verziji RR spada u red najekstremnijih nakeda.

Po pitanju vršnih vrijednosti V2 stroja od 1.301 ccm, novi RR je u potpunosti izjednačen sa standardnim Super Dukeom 1290 R, ali je istovremeno od njega i za 9 kg lakši. Tako će u KTM-u reći da 1290 Super Duke RR broji 180 KS i 180 kg, s time da taj 1:1 omjer ipak nešto ljepše zvuči nego što to doista jest. Naime, 180 kg se odnosi na „suhi“ motocikl, dok sa svim tekućinama i benzinom RR teži 200 kg.

Pritom su se samo prelaskom na litij-ion bateriju izgubila 2,5 kg, a znatno se uštedjelo i s ugradnjom kovanih kotača te karbonskim nosačem stražnjeg kraja. Uz to što je RR jednosjed, potpuno novi rep motocikla donosi i drugačiji dizajn, pri čemu je LED stražnje svjetlo integrirano u pokazivače smjera.

U seriji dolazi i Akrapovič ispušni top od titana, s karbonskim završecima, a od karbona su i brojni drugi elementi na ovom motociklu. 1290 Super Duke RR ima WP ovjes vrhunskih specifikacija, a dorađen je i softverski paket, s dva dodatna moda i manje restriktivnim elektronskim pomagalima.

Tu su još i brojne druge sitnice koje bi 1290 Super Duke RR trebale učiniti posebnim i skupocjenim, dok podatak o planiranih samo 500 primjeraka čini ovaj super-naked i relativno egzotičnim. Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

KTM 1290 SUPER DUKE RR right

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp