Novosti

Elefant se vraća! Lucky Explorer Project

Lucky Explorer 5

MV Agusta je predstavila prototip budućih avanturističkih motocikala. Uz jeftiniji i lakši model 5.5 s kineskim agregatom, tu je i trocilindrična verzija 9.5 s novim strojem MV Aguste.

Svojedobno je Cagiva kupila MV Agustu, a onda je postupno iščeznula sa scene. Već ranije je najavljeno da će se ime Cagiva ponovo aktivirati i zato bi bilo logično pretpostaviti da je na EICMA sajmu netom predstavljeni Lucky Explorer Project baš na tom tragu. No, veliko je pitanje hoće li ti budući modeli doista i nositi Cagiva značku ili onu MV Aguste. Zasad je ionako riječ samo o prototipovima čiji će se razvoj moći pratiti i na društvenim mrežama, i koji odaju počast afričkim relijima, te prije svega putnom enduru Elefant, s kojim je Cagiva pobijedila na reliju Dakar.

LXP950 3

Ti atraktivni koncepti najavljuju dva vizualno slična, ali tehnikom bitno drugačija modela. Na fotografiji na vrhu možete vidjeti model 5.5 koji će nastajati u izravnoj suradnji s kineskim partnerom QJ i pokretat će ga dvocilindrični agregat od 550 ccm. Puno prestižniji 9.5 (fotografija u sredini i na dnu) imat će novi MV Agustin trocilindrični agregat od 930,6 ccm, koji je baziran na onom iz aktualnih modela 800, i trebao bi razvijati 123 KS te biti uglavljen u rešetkasti okvir. Više detalja o ovim zanimljivim konceptima za blisku budućnost doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

LXP950 2 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp