Motosport

SBK: Ducati i Kawasaki u mrtvoj trci

0aaeb8fcea90901cbbedaddf364f6593ac060ba65e3f89f3d9239dfd7b05a205 davies r2 buriram day2 race 37 uc65027 high 1

O novim pravilima možemo misliti što hoćemo, no očito su barem donekle učinkovita. Rea je trebao odvoziti čak tri utrke da bi došao do prve pobjeda, a četiri utrke da se probije u vodstvo u ukupnom poretku.

U subotnjoj utrci na tajlandskoj stazi Buriram mu je u početku malo smetao timski kolega Sykes, no Rea je svejedno vodio veliku većinu vremena i suvereno došao do prvog slavlja ove sezone. A budući da je Melandri bio tek osmi, Rea se približio Talijanu na samo dva boda zaostatka.

Drugo mjesto je ipak pripalo Ducatiju, ali ne Daviesu, koji je završio kao treći, nego „privatniku“ Foresu, a ugodno je iznenadio i četvrti Camier koji je Hondu umalo doveo do podija, zaostavši manje od tri sekunde za pobjednikom. Sykes se žalio na probleme s kočnicama te je na kraju završio kao šesti, u sendviču Yamahinih vozača, odnosno Lowesa i VD Marka.

U nedjeljnoj utrci su se problemi s kočnicama pojavili na drugom Kawasakiju, tako da je Rea završio kao četvrti, no i to je bilo dovoljno da na vrhu poretka za dva boda prestigne Melandrija, koji je kao 7. prošao ciljem. Na stazi koja mu inače ne odgovara, Davies je došao do prve ovogodišnje pobjede, dok su preostala dva mjesta na pobjedničkom podiju okupirali vozači Yamahe, s time da je ovaj put VD Mark bio ispred Lowesa.

U klasi Supersport je povratnik Krummenacher pobijedio Mahiasa za manje od 5 stotinku sekunde, čime su se njih dvojica izjednačila na vrhu ukupnog poretka. Blizu su bili i Caricasulo te Cortese, sva četvorica na Yamahama, dok je Sofuoglu, zbog nezaliječene ozlijede, propustio i ovu utrku. Čak su se pojavile i dvojbe oko toga hoće li vozač Kawasakija, te višestruki svjetski prvak, najednom prekinuti karijeru.

Rezultate svih utrka pogledajte u donjoj galeriji.

TRENUTNI POREDAK:

SBK (nakon 4 utrke)
1. J. Rea – Kawasaki – 69 bodova
2. M. Melandri – Ducati – 67
3. X. Fores – Ducati – 60
4. C. Davies – Ducati – 57
5. A. Lowes – Yamaha – 48

Supersport (nakon 2 utrke)
1. R. Krummenacher – Yamaha – 45
2. L. Mahias – Yamaha – 45
3. F. Caricasulo – Yamaha -29
4. S. Cortese – Yamaha – 29
5. R. De Rosa – MV Agusta - 19

fbmp ytmp imp