Motosport

MotoGP: Jack Miller ostaje u momčadi Pramac Ducati

8734w

To i ne bi bila vijest da Millera iz momčadi Pramac nije pokušao izgurati Lorenzo.

Priča o potpisivanju produžetka ugovora između Jacka Millera i Pramaca se zakomplicirala i prije nego se u sve umiješao Lorenzo. Naime, od 2017. je ustaljena praksa da u momčadi Pramac jedan vozač ima ovogodišnji, a drugi vozač prošlogodišnji motocikl. Tako ove sezone Miller juri s Desmosedicijem GP19, a rookie Bagnaia s prošlogodišnjim GP18.

Kvaka je u tome da Bagnaia u svom dvogodišnjem ugovoru ima članak prema kojem iduće sezone vozi GP20, što znači da bi Miller ostao na GP19. I zato je kod pregovora za produživanje ugovora za 2020., Australac odlučio inzistirati na tome da i on dobije GP20, s tvorničkom podrškom. Pritom su se malo zakačili i oko godišnje plaće, s time da je preko ljetne stanke Miller tvrdio da se pregovara još samo o kojem peniju.

Iz momčadi Pramac su tvrdili da žele nastaviti s Millerom, ali da se moraju dogovoriti s Ducatijem oko toga da oba vozača imaju na raspolaganju motocikle s oznakom GP20. Nakon što je Miller u Brno došao do podiju, činilo se da je sve stvar formalnosti, a onda je buknula priča o tome da potpisivanje ugovora blokiraju iz samog Ducatija, u nadi da bi se Lorenzo uspio razvesti s Hondom i završiti na Millerovom mjestu u momčadi Pramac.

Čim je završila u javnosti ta je mogućnost vjerojatno bila osuđena na propast, a sad je i konačno potvrđeno da od šokantnog transfera Lorenza neće biti ništa. Naime, i službeno je obzanjeno da Jack Miller i 2020. ostaje u momčadi Pramac Ducati i da će doista imati na raspolaganju Desmosedici GP20. Tako će po prvi put na startnoj rešetki biti čak četiri tvornička Ducatija aktualnog godišta.

U međuvremenu je Miller dobio ponudu od KTM-a da zamijeni Zarcoa i prije nego je Francuz objavio da sam daje otkaz. U svakom slučaju, biti će to treća sezona Millera u momčadi Pramac, vjerojatno i posljednja. Naime, po ustaljenoj praksi tog satelitskog tima, na njegovo mjesto bi za 2021. trebao doći netko mlađi. Doduše, Miller bi teoretski i 2021. mogao biti za upravljačem Ducatija, ali samo u tvorničkoj momčadi. A tko zna, tamo bi mu društvo mogao praviti Jorge Lorenzo.

Sad se očekuje da i Takaki Nakagami konačno potpiše produžetak ugovora s momčadi LCR, s time da je Japanac prema Hondi ima slične zahtjeve kao i Miller prema Ducatiju. U međuvremenu je i Alex Marquez produžio ugovor s momčadi Marc VDS, što znači da ostaje u Moto2 kategoriji i tako više ne prijeti Nakagamiju, a teško je (ne i nemoguće) povjerovati da bi i Zarco mogao upasti na njegovo mjesto. S time da teorije gdje bi Zarco mogao na kraju završiti, ali i tko bi mogao zauzeti njegovo mjesto, zaslužuju posebnu priču.

9346j

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp