Motosport

KTM-ov MotoGP motocikl za samo 288.000 eura (plus porezi)

2019 KTM RC16 1

Sad kad je KTM ugrabio prve MotoGP pobjede, možda je stasalo vrijeme da si priuštite prošlogodišnji RC16. Dokazano juri preko 340 km/h, te predstavlja doista jedinstvenu i – vjerovali ili ne – povoljnu priliku.

Dvije osnovne stvari nas iznenađuju kod ove KTM ponude. Prvo, to što uopće prodaju MotoGP motocikle. Tvorničke momčadi ne vole pustiti MotoGP strojeve iz svojih ruku kako ne bi dospjeli do konkurencije, koja bi ih onda secirala i otkrila skrivene tajne. Da, nekad ih moraju kao trofej predati zaslužnom MotoGP vozaču, ako je ovaj rezultatima ispunio uvjete ugovora, a osim u muzeju, pokoji (očerupani) komad će završiti i kod izdašnog sponzora za pokazivanje na sajmovima. No, kad MotoGP stroj odradi svoje, najradije bi ih stavili pod prešu, ili zakopali u dvorištu kompanije da tajne ostanu zauvijek skrivene.

Drugo što nas iznenađuje je cijena od 288.000 eura. Naime, iako nisu uključeni porezi, ta brojka djeluje doista niska, a uz RC16 uključuje kombinezon i kacigu Pola Espargaroa te KTM-ov VIP tretman na nekoj od budućih MotoGP utrka. Inače, satelitske momčadi plaćaju otprilike milijun eura svaki MotoGP motocikl, s time da ga samo unajmljuju, pa na kraju godine vraćaju proizvođaču.

Jasno, možda bi iz KTM-a tražili i bitno više da tu ponudu nisu objavili prije nego im je Brad Binder donio prvu MotoGP pobjedu, onda Oliviera i drugu. S time da se ovdje nude dva prošlogodišnja primjerka (svaki po cijeni od 288.000 eura, da ne bi bilo zabune), a samo doista, doista ozbiljne upite (pod račun ne primaju građevinski materijal, ni Golf „peticu“) možete poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KTM zadržava pravo da na kraju svega odabere dva kupca po vlastitom navođenju. Pritom nema ni slova o tome jesu li motocikli u voznom stanju ili su iz njihove nutrine povađeni vitalni organi, ali jedno je sigurno; u odnosu na ostalu MotoGP konkurenciju, RC16 iz 2019. je imao problema sa širenjem putanje u zavojima. To vam dođe kao zgodan izgovor kad vas u riječkom s unutarnje strane „opere“ R6.

 Pol Espargaro RC16 MotoGP Phillip Island AUS 2019 10 27 243

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp