Novosti

Stiže Kawasaki Z900 u retro izvedbi

Z900RSteaser1

Možda malo kasne, a možda to samo šećer dolazi na kraju. Z900 RS će biti retro izvedba prije godinu dana predstavljenog sportskog nakeda.

To je ona situacija u kojoj nam možete samo vjerovati na riječ kad vam kažemo da veće neko vrijeme sa sigurnošću znamo kako retro izvedba Kawasakija Z900 doista dolazi na tržište i da će izgledati odlično. Doduše, još je nismo vidjeli svojim očima, ali po onome što smo doznali od „neimenovanog visokog izvora“ Z900 RS bi trebao biti melem za oko.

Potvrđuje to i prvi službeni video, koji brižno skriva cjelinu, ali ipak otkriva detalje i pokazuje da bi Z900 RS mogao biti više retro od neposredne konkurencije, pri čemu prvenstveno mislimo na to da će imati dva klasična kućišta instrumenata (za koje se nadamo da nisu digitalni). Osim toga, novi Kawasakijev retro bi trebao imati lagano orebreni agregat kako bi se pobudile asocijacije na zračno hlađenje.

Video možete pogledati OVDJE, a ispod ovoga teksta donosimo naslovnicu jednog japanskog časopisa koji je prije nekih mjesec, dva objavio crtež toga kako bi trebao izgledati Z900 RS. Iz videa je jasno da su pogriješili s instrumentima, a čini nam se da je i prednje svjetlo manje ispupčeno, no kao da su dosta dobro pogodili nosač prednjeg blatobrana, što pokazuje da nisu pucali u prazno.

Tu naslovnicu smo predočili i našem „neimenovanom visokom izvoru“, koji je potvrdio da su japanski novinari na relativno dobrom tragu, ali da je u stvarnosti Z900 RS i ljepši od toga. Za potvrdu tih riječi nećemo trebati čekati EICMA sajam u Milanu jer će Kawasaki Z900 RS biti predstavljen 25. listopada u Tokiju.

Jasno, Z900 RS bi trebao odati počast kultnom modelu Z1 koji se i pojavljuje na početku videa, a ako vam se ne da gledati te pokretne slike, ili neke detalje želite pogledati u miru, zavirite dolje niže u našu galeriju gdje se nalaze tri „screenshota“.

Z900 RS teaser 0

fbmp ytmp imp