Novosti

Novitet: Harley-Davidson Fat Bob

High Res JPG 18 FXFB AF

Novi Fat Bob je više streetfighter nego custom. Nije čudo da je V-Rod izbačen iz ponude.

Iako je izgledao nemalo čudno, Fat Bob nam je i dosad bio jedan od srcu najdražih modela Harley-Davidsona. Prvenstveno zato jer je bio razmjerno udoban i neobično zabavan za jedan custom motocikl. A potpuno novi Fat Bob bi trebao biti još bolji, barem tako obećavaju iz Harley-Davidsona.

Već smo pisali o tome da je dosadašnja Dyna obitelj za 2018. stopljena u potpuno novu Softail paletu. Dakle, i Fat Bob je sada Softail model, a to znači da umjesto dosadašnjeg Twin Cam agregata i dvostrukih stražnjih amortizera govorimo o Milwaukee-Eight stroju i potpuno novom, čvršćem okviru, s monoamortizerom skrivenim ispod sjedala.

Od ostalih se Softail noviteta predstavljenih za 2018. ponajviše odskače svojim macho dizajnom, pri čemu je možda za pretpostaviti da se specifično LED prednje svjetlo i dvostruki ispušni sustav neće svakom svidjeti, ali će zato svakako privlačiti pažnju. Gledano sprijeda Fat Bob je skoro pa streetfighter, dok je s boka roadster u stilu prve Yamahe VMax.

Zahvaljujući svemu tome, Fat Bob djeluje kao najveći sportaš među novim Softailima, a to potvrđuje i ugradnja upside-down vilice. Osim toga, novi Fat Bob bi se trebao i malo dublje nagnuti od svog prethodnika, ostaje vidjeti kako će se na okretnost odraziti pozamašne brojke, među kojima ističemo mokru težinu od 306 kg i gumu dimenzija 150/80-16. Ništa čudno, reći ćete, ali tu govorimo o prednjoj gumi.

Uz osnovni model s Milwaukee-Eight 107 agregatom od 1.745 ccm, u ponudi je i još zločestiji Fat Bob 114 koji broji 1.868 ccm i respektabilnih 94 KS. Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji, a više informacija doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp