Novosti

Novitet: Honda PCX 125 za 2018.

128000 Honda PC

Honda je upravo predstavila PCX 125 u temeljito tehnički promijenjenom i zanimljivo redizajniranom izdanju.

Iako je popularni PCX 125 2016. godine dobio agregat koji zadovoljava Euro4 norme, Honda je za 2018. pripremila praktično u potpunosti novi model. Promijenjeno je gotovo sve, pa tako i taj jednocilindrični tekućinom hlađeni agregat, koji je i dalje uparen sa start&stop sustavom, a intervencijama na usisu je ojačao na 12,2 KS.

Čelični cjevasti okvir je potpuno nov te olakšan za 2,4 kg, no ukupna težina skutera je svejedno ostala na 130 kg. Stražnji amortizeri su pomaknuti malo unazad te ime je hod povećan za 9 mm, a naplatci su ostali promjera 14 cola, ali su olakšani i imaju 8 umjesto 5 krakova. Na njih su montirane nešto šire gume dok ABS radi na prednjem disku promjera 220 mm, ali ne i stražnjem bubnju.

Jasno, sve navedeno pada u drugi plan pred zanimljivim vizualnim promjenama, pri čemu najviše pažnje, a vjerojatno i kontraverzi, izaziva dizajn prednjeg LED svjetla. Kažu da slika ionako vrijedi tisuću riječi, pa zato slobodno zavirite u donju galeriju, a više informacija o tehničkim promjenama potražite u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp