Novosti

Novitet: Aprilia RSV4 RF LE s karbonskim krilcima

RSV4 RF LE

Aprilia je predstavila prvi cestovni motocikl s „MotoGP“ krilcima na boku. No, RSV4 RF LE je rijetka ptica.

Prošle jeseni je u Milanu već viđena Aprilia RSV4 RF s „MotoGP“ krilcima na boku, no ona su bila samo dio dodatne opreme i nisu bila homologirana za cestu. Sada je, u sklopu MotoGP utrke u Teksasu, Aprilia predstavila poseban RSV4 RF Limited Edition, koji u seriji dolazi s integriranim i homologiranim krilcima. Izrađena su od karbona, a iako bi se moglo raspravljati je li riječ samo o estetskom ili i funkcionalnom dodatku, to i nije toliko važno jer će taj model biti proizveden u samo 125 primjeraka, koji će se uz to prodavati isključivo na sjevernoameričkim tržištima.

Limited Edition se može pohvaliti i posebnim grafikama, koje su kombinacija boja s talijanske zastave i boja s Aprilije AF1 250 s kojom je Loris Reggiani osvojio prvu od ukupno 294 GP pobjede ovog proizvođača. Tehnika nije mijenjana, pa tako i ovaj RSV4 ima 201 KS iz V4 agregata.

U Apriliji tvrde da je riječ o jednokratnom projektu, no ostaje za vidjeti hoće li ta krilca jednog dana izrasti i na standardnom RF modelu. Naime, Superbike pravila predviđaju da se na utrkama mogu koristiti takvi aerodinamički dodaci ako su oni ugrađeni i na cestovni model koji je homologiran za to prvenstvo.

01 aprilia rsv4 rf le

fbmp ytmp imp