Novosti

Novitet: Jawa 350 OHC Special

DMB2018 JawaSpecial2018 0254b

Indijski vlasnik prodaje kineski motocikl pod češkim imenom. Zašto nam se onda svejedno sviđa ovaj cafe racer?

Čini se da indijska Mahindra doista ima ozbiljne planove o oživljavanju češke Jawe. Doduše, zasad su prvenstveno posvećeni oživljavanju samog imena, budući da je i u ovom slučaju za tehniku zadužen kineski Shineray.

Bilo kako bilo, prije nešto manje od godinu dana smo pisali o Jawi OHC 350, pristupačnom retro modelu, a sad je na istoj osnovi nastao i lijepi café racer 350 OHC Special. I u ovom slučaju govorimo o jednocilindričnom zrakom hlađenom agregatu od 397 ccm, koji istiskuje 28 KS pri 6.500 o/min, zadovoljavajući pritom i Euro4 norme.

Svoj retro-sportski štih Special ima prvenstveno zahvaliti lijepo oblikovanim oplatama, no boljim voznim osobinama bi trebalo pridonijeti i prednji kotač promjera 18 umjesto 19 cola. Tu je i veći prednji disk, kao i disk umjesto bubnja na stražnjem kraju.

Special je 7 kg teži od nakeda, a uz to i za 20.000 kruna skuplji. U prijevodu to je razlika od nepunih 6 tisuća kuna, što će reći da u Češkoj košta otprilike 34 tisuće kuna. Tehničkim podacima je Special praktično identičan Mashu TT 40, s time da je Jawa utoliko ljepša što ima potpuni oklop. Više informacija doznajte u idućem Moto Pulsu, a dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp