Novosti

BMW R 1250 GS za 2021: Više serijske opreme i opcija

P90401163 highRes studio takes of the

Obnovljeni R 1250 GS, kao i verzija Adventure, su sad bogatije opremljeni, a dostupni su i u slavljeničkom „40 Years GS“ izdanju.

Budući da je samo dvije sezone na tržištu, nije bilo ni za očekivati da će za 2021. godinu BMW predstaviti novi R 1250 GS, to više što je njegov bokser agregat od 136 KS u startu bio pripremljen tako da zadovolji Euro5 norme. No, zato će model za 2021. imati bogatiju serijsku opremu, a istovremeno i širi asortiman dodatne opreme.

Dosad je serijska oprema uključivala samo jednostavnu kontrolu proklizavanja i ABS, a odsad su „veliki“ GS, baš kao i verzija Adventure, standardno opremljeni dinamičkom kontrolom proklizavanja (DTC), koja uzima u obzir i nagib motocikla. Isto vrijedi i za napredniji BMW Integral ABS Pro koji je sad također dio serijske opreme. I Hill Start Control (HSC), odnosno sustav koji automatski dozira kočnice kod kretanja uzbrdo, sad postaje dio serijske opreme, s time da se može doplatiti i za verziju Pro.

P90401148 highRes studio takes of the

Za 2021. je u serijsku opremu uključen i treći način rada elektronike, odnosno dosad nepostojeći Eco mod, s tim da se i dalje nudi mogućnost doplate za dodatne Pro modove, u kojima se sad može podešavati i kočenje motorom. Novost je i da se kao opcija nudi adaptivno LED prednje svjetlo, koje osvjetljava unutrašnjost zavoja, a po novome se, između ostalog, može doplatiti i za grijana sjedala, podizače upravljača, te multifunkcionalne stražnje pokazivače smjera u koje su integrirane i funkcije stražnjeg svjetla.

Jasno, u igri su i nove boje, pri čemu su najzanimljiviji modeli iz „40 Years GS“ Edition, s crno-žutom kombinacijom po uzoru na R 100 GS s početka devedesetih. Više o ključnim modelima iz 40 godina povijesti GS-a, uključujući tu i spomenuti R 100 GS, doznajte u aktualnom broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije s modela R 1250 GS i R 1250 GS Adventure za 2021. godinu, pogledajte u donjoj galeriji.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp