Novosti

Potpuno nova Yamaha MT-09 za 2021.

2021 YAM MT09 EU PGD STA 005 03 preview

Novi dizajn je maksimalno ogoljen, trocilindrični agregat je snažniji, a cijeli motocikl lakši i opremljeniji.

MT-09 je uvijek imao osebujan dizajn, pa isto vrijedi i za ovu netom predstavljenu treću generaciju tog modela. S tim da je ovaj put dizajn doista sveden na minimum, praktično bez ikakvih plastičnih elemenata, osim ono nešto malo na neobičnoj prednjoj maskici u oblika slova Y, s malim glavnim LED reflektorom i dvije uspravne LED pozicije.

Trocilindričnom agregatu je zapremina porasla na 889 ccm, te sad razvija 119 KS uz izdašniju krivulju okretnog momenta, dok je cijeli motocikl olakšan za 4 kg. Tome pridonose i novi aluminijski okvir i stražnja vilica, a povećanju ukupne okretnosti bi itekako trebali pomoći i
iznimno lagani kotači, te kraći osovinski razmak. KYB upside-down vilica je u potpunosti podesiva, dorađen je i stražnji ovjes, a tu su i nova Nissin radijalna kliješta.

Novi MT-09 je i bogatije opremljen, pa tako u seriji dolazi s TFT instrumentima, dok „quickshifter“ sad radi u oba smjera. Uz to, MT-09 je bogatiji i za inercijsku platformu, zahvaljujući čemu kontrola proklizavanja i ABS u svom radu uzimaju u obzir i nagib motocikla.

Ima tu još i štošta drugog, a više toga o potpuno novom modelu MT-09 pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, dok dodatne fotografije možete pregledati u donjoj galeriji.

2021 YAM MT09 EU PGD STA 001 03 preview

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp