Novosti

BMW R nineT serija obnovljena za 2021.

P90403320 highRes bmw r ninet option 7

Uz Euro5 certifikat, R nineT serija modela je zaslužila i kozmetičke promjene te modernija sigurnosna pomagala.

Moramo priznati da nismo bili sigurni hoće li R nineT modeli uopće ostati u proizvodnji nakon što stupe nove eko norme, utoliko više što su već prije nekog vremena iz BMW-a poručili da neće predstavljati nove modele na toj platformi. I doista nisu. Štoviše, za 2021. su iz ponude eliminirali varijantu Racer, dok su na preostale 4 verzije R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler i R nineT Urban G/S samo zategnute bore i zadovoljene Euro5 norme.

Izvana ćete obnovljeni R nineT vjerojatno najlakše prepoznati po novom LED svjetlu, kao i po novom poklopcu glave bokser agregata, s time da su glave drugačije i iznutra. U prilagodbi na nove norme je izgubljena samo 1 KS, pa ih je tako preostalo 109, dok je vrhunac okretnog momenta ostao isti, s time da iz BMW-a obećavaju još bolje razvijanje snage na srednjim režimima vrtnje.

Od novih drangulija tu je „pametan“ ABS, baš kao i sustav kontrole kočenja motorom koji također uzima u obzir nagib motocikla, dok poboljšani stražnji ovjes ima i kotačić kojim se lakše mijenja predopterećenje. Promijenjena je i grafika na klasičnim instrumentima, pridodan je i USB utor, a kao i dosad, široki je popis mogućih nadoplata, kojima se ne mijenja samo stupanj opremljenosti, nego i dizajn motocikla.

Dodatne fotografije svih R nineT modela pogledajte u donjoj galeriji.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp