Novosti

Što već znamo o Apriliji Tuareg 660?

gallery tuareg indaco

Iako Tuareg 660 još nije službeno predstavljen, prve fotografije i tehnički podaci itekako obećavaju.

Za početak, dizajn je doista atraktivan i izveden u danas popularnom stilu rally motocikala, s modernim, ali i doista minimalističkim plastičnim oplatama. Njih tako ni nema iznad zašiljenog prednjeg svjetla, nego je tu samo prozirni vjetrobran, kako bi vozač imao bolji pregled situacije neposredno ispred motocikla.

Aprilia Tuareg Hotspot Design 900x675 1

Agregat od 660 ccm Tuareg dijeli s modelima Tuono i RS 660, ali je taj uzbudljivi dvocilindraš u ovom slučaju fiksiran unutar čeličnog okvira, a uz to je i, očekivano, prigušen. Zasad je otkriveno da Tuareg raspolaže s 80 KS, što je 15, odnosno 20 KS manje od sportske braće, no to je istovremeno i 6,6 KS više od doista odlične Yamahe Tènèrè 700, kao glavnog konkurenta u toj klasi lakih avanturističkih motocikala srednje zapremine.

Tuareg je u blagoj prednosti po pitanju obećanih 70 Nm, te u odnosu na Tènèrè ima i duži hod podesivog ovjesa (240 mm na oba kraja), a istovremeno za 15 mm niže sjedalo, postavljeno na 860 mm. Uz to, Tuareg bi trebao imati osovinski razmak od 1.500 mm, što je skoro 10 cm kraće od onog na Tènèrèu, dok težinu ne možemo izravno komparirati. Naime, zasad je objavljena samo suha težina, koja iznosi 187 kg, a kad tome pribrojimo 18 litara goriva i ostale tekućine, dolazimo do zaključka da bi Tuareg ipak trebao biti teži od Tènèrèa 700, koji sa svojih 16 litara goriva teži 204 kg.

Aprilia Tuareg veicolo 3000x2000 1

Ta dva modela bi mogla biti bliska i po cijeni, jer za pretpostaviti je da će Tuareg koštati kakvih 80-ak tisuća kuna, s time da će u seriji dolaziti s TFT instrumentima i četiri načina rada APRC elektronskih pomagala, prilagođenih i cestovnoj i off-road vožnji. Dva od ta četiri moda će vozač moći dodatno prilagođavati, dok se ABS može isključiti i u potpunosti i samo na stražnjem kotaču.

Dok s nestrpljenjem čekate objavljivanje svih podataka i cijene, OVDJE pogledajte kratki i informativni video, kojim Aprilia najavljuju taj novitet.

Tuareg TFT

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp