Novosti

50.000 eura + porezi: Aprilia RSV4 XTrenta

01 5 

S krilcima i „žlicom“ kao na MotoGP motociklu, te 230 KS na desnoj ručici, RSV4 XTrenta će vjerojatno odmah biti rasprodan, bez obzira na paprenu cijenu.

Nakon RSV4 X modela iz 2019. godine, a onda i Tuona X, Aprilia ponovo nudi ekskluzivni i skupocjeni motocikl, koji se smije koristiti samo na stazi. Boje su u skladu s motociklom Alessandra Gramignia koji je prije točno 30 godina u klasi 125 Apriliji donio prvu titulu svjetskog prvaka, dok su karbonske oplate nastale u istoj tehnici kao i za MotoGP motocikle, a u istom stilu je izveden i veliki spojler na nosu.

02 6

Osim toga, RSV4 XTrenta je prvi produkcijski motocikl s aero spojlerom ispod stražnje vilice, koji se kolokvijalno naziva „žlica“, te se u posljednjih nekoliko godina udomaćio na MotoGP motociklima. A tu je i spojler integriran u rep motocikla, pri čemu u Apriliji tvrde da se s takvim aero kompletom „downforce“ povećava za 25%, a otpor zraka smanjuje za 4%.

05 4

XTrenta ima i natjecateljski SC-Project ispuh, koji pripomaže tome da se iz V4 agregata istisne čak 230 KS, a dakako da su u igri i vrhunske Brembo kočnice te Öhlins ovjes, uz Marchesini naplatke od magnezija. Nudit će se i ispušni sustav od titana, po uzoru na onaj s MotoGP motocikla i vjerujemo da će većina kupaca prigrliti tu opciju. Prvo se samo moraju domoći ovog posebnog motocikla, koji će biti proizveden u samo 100 primjeraka. Prozor za rezervacije je otvoren 6. rujna i nema sumnje da će se brzo zalupiti, bez obzira na to (ili upravo zato?) što se traži 50 tisuća eura, čemu treba pridodati i poreze.

03 6 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp