Motosport

MotoGP: Iannone u Mugellu oborio rekord s 354,9 km/h

1 OK AXL7238 2

Iannone je s Ducatijem ponovo oborio brzinski rekord MotoGP-a, dok je pobjednik Lorenzo bio drugi najsporiji.

Iannone se već navikao na to da svakim posjetom stazi Mugello još malo pomakne brzinski rekord MotoGP-a, pa je tako bilo i ovaj put. U utrci mu je izmjereno čak 354,9 km/h, pri čemu se taj maksimum mjeri pri kraju iznimno dugačke ravnice, ali ipak prije točke kočenja, tako da je konačna brzina vjerojatno bila i nešto veća od toga.

Upućene neće iznenaditi da su Ducatijevi motocikli zauzeli prvih šest pozicija na ovoj listi, pri čemu su i Dovizioso, Pirro i Laverty prebacili 350 km/h. Sedmi najbrži bio je Vinales sa Suzukijem, a iza njega su se smjestili vozači Tech 3 Yamahe.

Rossi je s tvorničkom Yamahom bio tek 14. najbrži, dok je od pobjednika Lorenza po pitanju maksimalne brzine sporiji bio samo Bradl s Aprilijom. Istovremeno je drugoplasirani Marquez bio tek nešto bolji, odnosno 12. najbrži na kraju ravnice, što sve potvrđuje da maksimalna brzina ipak nije presudna. Ili riječima legendarnog Doohana „maksimalnu brzinu postigneš samo jednom u svakom krugu, dok ti je dobro ubrzanje važno na izlasku iz svakog zavoja“. Doduše, Marquezova Honda je problematična i po pitanju ubrzanja iz zavoja, što pokazuje da u MotoGP-u čovjek još uvijek čini razliku. Zapravo, ne čovjek, nego vanzemaljac.

Mugello TopSpeed

fbmp ytmp imp